“Adio Regele nostru!”

Nu e un păcat să îți arăți lacrimile, sentimentele, suferința. După 101 ani de viață. L-am văzut pe Neagu Djuvara plângând ca un copil și lacrimile curgeau și pentru că Regele nu mai este printre noi și pentru că “mai bine vorbesc străinii despre el decât noi”. Îi dau și eu dreptate dar pentru a echilibra puțin balanța am dorit să aud gândurile câtorva sportivi.

Cristina Ciocan Acea (baschet): RESPECT! Respect pentru tot ce a făcut pentru țara noastră! Îmi pare rău că nu am putut fi conduși de el și îmi pare rău că ce s-a luptat el să facă pentru noi românii nu a fost apreciat. S-a stins când sunt la conducere tot cei de felul celor care l-au alungat din țară, tot cei care nu i-au permis să revină dupa ’89. Ne conduc “vipere” care nu se mai satură niciodată! Fiind tratat așa cum a fost tratat, tot a făcut tot ce a putut face pentru noi românii. Nu cred că mai sunt oameni ca el.

Mi-aș fi dorit să-l cunosc personal. Pentru un om ca el cuvintele nu sunt de ajuns. A fost un om minunat, curajos, iubitor, blând. Sunt foarte tristă pentru pierderea noastră. Adio Regele nostru!

Maria Boldor (scrimă): “Pentru mine este un moment foarte trist, deși inevitabil. Stăteam și mă gândeam cum ar fi fost să fim sub conducere monarhică. Am un respect infinit pentru tot ceea ce înseamnă Casa Regală. Din păcate (din ce am observat) la noi… mulți, în viața de zi cu zi, sunt usor indiferenți. Nu pun etichete și nu judec, Doamne ferește, dar asta cred. Și când zic “din păcate ” sunt subiectivă. Când am aflat că Regele a murit, mi-am spus că am mai pierdut ceva…eu….noi… țara… țara asta care după toate câte i s-au întâmplat încă și-a păstrat identitatea. Sper să nu ne pierdem. M-am gândit, dacă mai există “OAMENI” pe aici și răspunsul a venit imediat: DA!!!! Toate aceste pierderi pe care le avem trebuie să trezească într-un fel, în mine și în ceilalți, spiritul acesta minunat pe care îl păstrăm în stare latentă uneori, spiritul de “Noi”, de iubire față de ce avem, de recunoștință și exprimarea ei în cel mai sincer mod. Aud deseori cum oameni inteligenți își exprimă nemulțumirea vocal, referitor la ceea ce suntem noi ca popor, cum am “răzbit” și am trecut prin toate. Eu nu cred că am “fugit”, eu cred că am fost extrem de inteligenți și ceea ce mai cred este că indiferent de istoria pe care o are un popor, oamenii trebuie să stea “drepți” și să fie frumoși, mândri în fața oricui. Pentru că uitați ce oameni minunați am avut și avem. Cred că noi, ca români, valorăm mai mult decât credem și mai mult decât spunem. Trebuie să începem să vorbim mai frumos de ceea ce am fost, de ceea ce suntem, să respectăm oamenii ce ne-au fost dați și să fim conștienți de prezența lor, apreciindu-i și atunci când sunt în viață. Condoleanțe România!”

Ștefania Dospin (natație): “Regret pentru toți românii că ne-a murit Regele. Să sperăm ca este într-un loc mai bun, așa cum merită.

Romina Filip (baschet): În calitate de cetățean care a avut șansa să reprezinte cu mândrie numele și culorile României, sunt în primul rând onorată că am fost contemporană cu unul dintre cei mai mari, dacă nu chiar cel mai mare patriot pe care țara noastră l-a avut în decursul istoriei, Majestatea Sa Regele Mihai. Sper că fiecare dintre noi, oricât de puțini, dar cu siguranță nu suficient de mulți, cei care indiferent de conjunctură avem bucuria de a spune că suntem români, să recunoaștem cu adevărat influența pozitivă în traseul nostru istoric a Casei Regale și in principal a Regelui Mihai, ale cărui merite sunt mai degrabă recunoscute în țările din jurul nostru decât aici, pe pământul pe care l-a iubit și slujit din copilărie și până la venerabila vârstă de 96 de ani. Deși în decursul ultimilor ani de viață România a “uitat” de înaltul său conducător, măcar acum, după trecerea sa în neființă, ultimul nostru Rege merită să îi oferim memoriei sale, cel puțin ceea ce el ne-a oferit nouă, românilor!

Nini Dică (tenis): “Dumnezeu să-l odihnească !!! Iubea România ceea ce mă face să-l privesc cu admirație și respect.”

Alina Oprea (hochei): “Consider că Regele Mihai a vrut să facă mult bine României și admir că, deși a fost mulți ani în exil, nu a încetat să-și iubească țara.”

Luminița Piscoran (biatlon): “Este o pierdere uriașă pentru țara noastră”

Eni Laza (baschet): “Regele Mihai a fost un om nobil, demn de respect, care a dorit unitatea și binele țării. Va rămâne un simbol și o personalitate demnă de cinste în istoria țării noastre.”

 
 
 
%d bloggers like this: