Bi interviu, foto Denisa Zaharia, Sandra Pena

zerofotbal.ro: Vreau să vă întreb cum v-ați apropiat de handbal și care bucațică din handbal vă place mai mult?

Denisa Zaharia: Pasiunea pentru sport am avut-o de mică, drept urmare am iubit handbalul din prima secundă. Sunt competitivă și îmi place să-mi depășesc limitele. Am început din clasa a 3-a la CSO Voluntari, echipa orașului, urmând ACS Școala 181 din 2013.

Sandra Pena: Eu cred c-am participat la toate competițiile sportive școlare: handbal, atletism, fotbal … Eram pur și simplu fascinată de sport, îmi plăcea să mă implic în tot. M-am apucat de handbal datorită unei colege care practica acest sport la Asociația Marian Cozma. Mi-a propus să vin la un antrenament și așa a început totul…

zerofotbal.ro: Și… spuneți-mi și cum v-ați apropiat una de cealaltă? Cum v-ați împrietenit?

Denisa Zaharia: Acum doi ani, în urma selecției, Sandra a devenit colega noastră. Ne-am apropiat datorită caracterului asemănator și pasiunii pentru sport.

Sandra Pena: Așa este. Eu mi-am dorit mai mult de la mine, astfel încât am făcut tot posibilul să ajung la 181… La început eram foarte crispată, nu știam dacă mă voi integra, dar Zaha a fost acolo și m-a susținut.

zerofotbal.ro: Frumos! Dorința cea mai mare ce a-ți avut-o alături de ACS Școala 121? Ambițiile de viitor?

Denisa Zaharia: Ca orice sportiv, anul acesta îmi doresc să ajungem la turneul final și bineînțeles că o medalie este binevenită .

Sandra Pena: Hmmmm.. în principiu am vrut să-mi ajut echipa și să luăm o medalie. Cum a spus și Zaha, ne dorim calificarea…Mai departe depinde doar de noi…

zerofotbal.ro: În cariera voastră v-ați lovit până acum de vreun prag? A fost vreo răspântie? Ați avut de luat decizii majore legate de cariera voastră?

Denisa Zaharia: Cu siguranță au existat și momente mai dificile, în care cel mai ușor mi-ar fi fost să renunț datorită schimbărilor majore aduse echipei. Sunt aici însă și nu am de gând să-mi abandonez echipa.

Sandra Pena: Eu am avut o perioadă în care am clacat. Antrenamentele nu mai erau ca înainte, eram din ce în ce mai puține… pur și simplu am avut nevoie de o pauză ca să-mi pot da seama de ceea ce îmi doresc cu adevărat. Drept dovadă acum sunt aici cu multă dorința de joc!

zerofotbal.ro: Unde vedeți voi problemele din handbalul românesc? Probleme ce merită rezolvate…

Denisa Zaharia: Din punctul meu de vedere, o problemă majoră este modul de abordare a sportului în general. Și… am observat de foarte multe ori lipsa spiritului de echipă, ceea ce duce la eșec.

Sandra Pena: Probleme sunt peste tot, de la bani până la atmosfera în echipă. Dacă le luăm pe toate la pas vom găsi o cale de rezolvare. Important e să vrem!

zerofotbal.ro: Ce fel de temperament aveți? Credeți că și temperamentul vostru vă influențează plusurile și minusurile handbalistice?

Sandra Pena: Eu sigur am un temperament coleric! Mă enervez foarte repede, sunt ambițioasă și nu mă las până nu îmi îndeplinesc scopul. Nu las niciodată de la mine și spun totul drept în față. Câteodată din cauza presiunii mă grăbesc… consider că acesta e singurul defect. În rest gândesc de 2 ori înainte de a lua o decizie.

Denisa Zaharia: Eu, cum am mai spus, sunt o fire competitivă și asta mă face să-mi depășesc limitele.

zerofotbal.ro: Sincer…care sunt plusurile și minusurile voastre….în handbal și în viața care nu e legată de handbal ?

Denisa Zaharia: Consider că în viața de sportiv minusurile nu trebuiesc știute de adversari, iar plusurile sunt cunoscute de cei apropiați.

Sandra Pena: Zaha tocmai s-a supărat pentru ca am spus mai mult despre mine decât trebuia!! That’s my girl!!

zerofotbal.ro: Sinceritatea nu e un păcat! Aveți secrete între voi? Spuneți-mi și mie unul dintre secretele voastre. 🙂

Denisa Zaharia: Sigur că avem secrete, dar secretele nu se pot dezvălui .

Sandra Pena: Hai să-l dezvăluim pe cel în care ne-am chinuit câteva minute bune să deschidem portbagajul mașinii, fiindcă nu nimeream butonul care trebuie… e cel mai recent și nu e așa de grav. 🙂

zerofotbal.ro: Sportivul preferat?

Denisa Zaharia: Paula Ungureanu. Are toată admirația mea!

Sandra Pena: Sportivul preferat Messi, iar sportiva preferată Valentina Ardean-Elisei!

zerofotbal.ro: Cum a-ți petrecut sărbătorile de Paște? Vă plac tradițiile de Paște?

Denisa Zaharia: Pentru mine, anul acesta nu a fost foarte fericit, deoarece este primul Paște fără tatăl meu. Am ales să stau acasă cu mama și prietenul meu.

Sandra Pena: Nici eu din păcate n-am putut face Paștele împreună cu tatăl meu, fiindcă nu este în țară. Am stat acasă cu mama și prietenul meu, apoi am plecat la nași. Paștele este o sărbătoare foarte importantă și o bucurie pentru noi, creștinii!

zerofotbal.ro: Mulțumesc Denisa, mulțumesc Sandra!

Denisa Zaharia, Sandra Pena: Mulțumim Bogdan!

 
 
 
%d bloggers like this: