Cursă nebună pe pârtia de la Straja!

[wzslider interval=”2500″ transition=”‘slide'”]
O întrecere inedită a avut loc pe pârtia de schi de la Straja între Vali Porcişteanu, cel mai bun pilot de raliuri din România, şi Sorin Părău, campionul naţional la schi extrem.

Porcişteanu a demarat în trombă la coborârea pe pârtie cu bolidul său Mitsubishi Lancer Evo 9. Vallino a atins viteze de peste 120 kilometri/oră cu maşina sa setată special pentru zăpadă, dar campionul la schi a fost totuşi mai eficient pe pantele abrupte.

Lupta s-a echilibrat însă pe traseul din pădure, acolo unde experienţa pe probele de macadam ale pilotului de raliuri şi-a spus cuvântul. La urcare, Porcişteanu a câştigat  detaşat, urcând traseul în trei minute, în timp ce schiorului i-a luat şapte minute să urce acelaşi drum cu telegondola din Straja. La final, ambii au fost declaraţi câştigători de organizatori spre bucuria fanilor lor.

Scopul întrecerii a fost promovarea zonei schiabile Wolvesland din masivul Vâlcan. Pe 2 februarie, la Straja, se va desfăşura Festivalul Oamenilor de Zăpadă, iar apoi distracţiile şi concursurile inedite se vor ţine lanţ tot sezonul.

 
 
 
%d bloggers like this: