Descoperă monumente istorice la Raliul Sibiului

Inițiativă inedită la Raliul Sibiului UniCredit Leasing 2017. Organizatorii ultimei etape din campionatul național au pregătit fanilor motorsportului o campanie specială. Vor promova cu ajutorul piloților monumentele istorice aflate în patrimoniul cultural. 

 
Sumele adunate din donații vor fi redirecționate pentru restaurarea și administrarea Castelului Tobias, Bisericii Lutherane de la Răvășel, Mocăniței de la Cornățel, Bisericii Fortificate de la Chirpăr și Mânăstirii Cisterciene de la Cârța.

Se decide campionul din 2017


Raliul Sibiului UniCredit Leasing va stabili campionul absolut din 2017. Actualul lider al clasamentului, veteranul Bogdan Marișca (47 ani/campion național în 2005) este în pole-position cu 202 puncte acumulate. Pilotul Napoca Rally Academy are nevoie de minimum un loc 5 pentru a fi matematic campion indiferent de rezultatul prietenului și rivalului Dan Gîrtofan, ocupantul locului secund cu 173 puncte. 

71 de echipaje vor lua startul la etapa finală din CNR. Traseul va avea 114 kilometri și 14 probe speciale, un număr record pentru campionatul intern. Promotor al evenimentului, Mihai Leu va concura sâmbătă la superspeciala din centrul Sibiului pe un Ferrari 458, bolid pe care îl va pilota sezonul viitor în campionatul național de viteză în coastă. 

 

 
 
 
%d bloggers like this: