Două medalii la Cupa Mondială de la Linz

Etapa a doua a Cupei Mondiale de canotaj, desfășurată la Linz pe un lac unde lebedele alunecau printre bărcile competitoare, a adus României locul 15 în clasamentul pe medalii, în care fruntașe sunt Italia, Olanda și Germania.

Aflate pe locul 5 după primii 500 m ai finalei la dublu vâsle, categoria ușoara, campioanele mondiale en-titre Geanina Beleagă și Ionela Livia Cozmiuc au tras bine până la final și după o luptă strânsă cu echipajele Elveției și Noii Zeelande au terminat pe podium, după italiencele Valentina Rodini și Federica Cesarini și olandezele Ilse Paulis și Marieke Keijser.

La finalul cursei Gianina a declarat: “A fost o cursă bună azi, având în vedere că au luat startul multe bărci foarte puternice. Avem în plan ca de-acum să ne antrenăm mai mult.”

La patru rame, Cosmin Pascari, Mihai-Vasile Ţigănescu, Ştefan Berariu şi Ciprian Huc au început bine și desi au terminat cu o barcă în urma australienilor au câștigat medaliile de argint, înaintea germanilor, englezilor și polonezilor.

Cosmin Pascari a declarat: “A fost o cursă foarte importantă pentru noi. După semifinale am crezut că avem o șansă bună. Toate celelalte bărci au făcut o cursă bună. Nu știu despre Lucerna (următoarea etapă de Cupă Mondială) dar sigur vom fi la U23.”

 
 
 
%d bloggers like this: