Duminică neagră la Vălcea

Katarina BulatovicHandbalistele noastre, deşi susţinute exemplar de o sală arhiplină, n-au jucat handbal decât în ultimele zece minute ale primului meci din grupa a doua a EHF Champions League şi au pierdut în faţa unei echipe modeste, Ferencvaros. Unguroaicele au însă meritul că s-au apărat bine iar pe faza de atac, deşi au contat doar pe două jucătoare, Nerea Pena (10 goluri  marcate) şi Zsuzsanna Tomori (6 goluri), au greşit mai puţin decât vâlcencele.

Pentru Oltchim greşelile neforţate au fost „laitmotivul” serii. Katarina Bulatovici nu cred să fi dat atâtea pase greşite în tot Campionatul European câştigat cu naţionala ţării sale în decembrie trecut, în lestul adunat de ea în acest meci adunându-se şi o grămadă mare de aruncări ratate (trei dintre ele de la 7 metri). Deşi s-a jucat foarte lent, pase greşite au dat şi colegele Katarinei, conaţionala Maria Jovanovic , Alexandrina Barbosa şi Allison Pineau făcând-o în repetate rânduri. Primul şi singurul gol marcat de pivoţii noştrii a fost reuşit de Ionela Stanca abia în minutul 30, primul gol marcat de extremele vâlcene a fost marcat de Iulia Managarova în minutul 37 iar primul gol pe contraatac a fost înscris abia în minutul 49!

Singura jucătoare a Oltchimului care a fost duminică seara la înălţimea valorii pe care o are a fost Paula Ungureanu. Păcat! Păcat şi de genunchiul Cristinei Neagu, absenţa acestei jucătoare mari, sufletul acestei echipe în multe momente, resimţindu-se în mentalul colegelor ei. Un gând frumos a postat interul lui Ferencvaros, Nerea Pena, pe blogul ei, înainte de meci : „ Aş vrea să transmit toată energia mea pozitivă Cristinei Neagu. E o jucătoare foarte bună şi nu merita o nouă accidentare de acest fel. Te sărut şi îţi doresc să te refaci repede Cristina!”

 

Rezultat final: Oltchim Râmnicu Vâlcea – Ferencvaros Rail Cargo Hungaria 22-23 (9-10)

 

 
 
 
%d bloggers like this: