Emil Imre şi câinii vagabonzi

Emil Imre, medaliat cu aur la short-track 1000m, FOTE 2013Deşi ţara care organizează Festivalul Olimpic al Tineretului European este România, mare parte din media românească a mutat accentul de la sport la câinii vagabonzi care dau târcoale spectatorilor sau la referendumul legat de vocea Innei iar la fiecare accidentare a unui sportiv s-a pus problema calităţii pârtiilor sau a gheţii. Plângăcioşii din media, în cap cu stimabilul Mironică şi-au întors faţa şi spre numele jocurilor şi întorcându-l pe toate feţele au găsit ei şi varianta care se vinde mai bine şi s-au încolonat marcaţi cu FOTE-m-aş în frunte. Ca să iasă mai bine orgasmul au găsit şi ceva condimente de prin partea locului. Pentru Emil Imre, primul român medaliat cu argint, performanţa a rămas în urmă el trebuind în primul rând să declare cât e de român, în ce procent e maghiar sau câţi bani a primit de la români sau maghiari pentru patinele lui.

Tot amestecul acesta de rahat românesc a fost însă dat deoparte de victoria superbă a aceluiaşi român de etnie maghiară. Emil Imre a luat a doua medalie, câştigând azi finala la short-track 1000m, după trei evoluţii superbe, în finală luând faţa francezului Tristan Navarro după photo-finish.

Deşi Jacques Rogge a înfiinţat FOTE în 1991, aceasta este prima medalie de aur câştigată de România, şi chiar trebuie apreciată. Aşa că sper ca Moş Martin, mascota FOTE 2013, să iasă la lumină iar urşii care mănâncă din gunoaie şi câinii vagabonzi să facă un pas înapoi.

FOTE 2013

 
 
 
%d bloggers like this: