Foto, interviu Adela Stanciu

“Vreau să devin un om mai bun și vreau să devin o sportivă mai bună”

zerofotbal.ro: Bună Adela. Multe schimbări pentru tine în ultima vreme… Vreau să te întreb pentru început cum vezi viata la +18…e ceva nou în viața ta legat de trecerea acestui prag? 

Adela Stanciu: Bună. În afară de faptul că am responsabilități în plus, nu, nu e nimic schimbat.

zerofotbal.ro: Pasul spre CSM București cum îl privești? Cum vezi trecerea la CSM București?

Adela Stanciu: Schimbarea clubului a fost cea mai bună alegere. Mă ajută din toate punctele de vedere. Ma susțin atât financiar cât și pe partea sportivă… recuperare, vitamine, echipament. E un club serios, care mă poate ajuta să cresc ca sportivă.

zerofotbal.ro:  Înțeleg că acorzi atenție refacerii după antrenamente grele, competiții. Cum o faci…saună, masaj?

Adela Stanciu: Înainte nu beneficiam de posibilități de refacere dar de când sunt la CSMB primesc vitamine după antrenamentele grele și masaj, da.

zerofotbal.ro: Și trecerea la un ciocan mai greu de 3 kg cum o vezi?

Adela Stanciu: De când eram junioară II aruncam și cu 4 kg. Am început acum să schimbăm tehnica, împreună cu antrenorul meu. E mai greu puțin dar m-am obișnuit, de 3 ani arunc.

zerofotbal.ro: Cum, unde găsești motivația pentru performanță în atletism?

Adela Stanciu: Dintotdeauna mi-a plăcut sportul. Părinții mei mi-au cultivat înclinația spre sport de când eram mică. Pot spune că motivația e în mine…vreau să devin un om mai bun și vreau să devin o sportivă mai bună. Vreau să am o carieră frumoasă și dacă nu la Tokyo, la următoarea olimpiadă să iau o medalie.

zerofotbal.ro: Ai un model în atletism, în sport, în viață?

Adela Stanciu: Toți atleții prezenți la olimpiade sunt modele pentru mine. Respect munca lor. Nu dau un nume dar toți sunt modele pentru mine.

zerofotbal.ro: Iei câte puțin de la fiecare.

Adela Stanciu: Da. 🙂

zerofotbal.ro: Îmi poți spune numele unor tineri pe care tu îi apreciezi?

Adela Stanciu: Îmi apreciez foarte mult colega…Bianca Lazăr Fazekaș. E una dintre cei care mă motivează la antrenamente, mă trage dupa ea. E mai mare decât mine.

zerofotbal.ro: Îți place să citești? Ce citești?

Adela Stanciu: Mi-a plăcut dintotdeauna să citesc. Mă relaxează. În ultimul timp însă, din cauza bac-ului, pregătirii la informatică, matematică, română…nu prea mai am timp.

zerofotbal.ro: Ce ai vrea să schimbi la tine…fizic, psihic? Ești bine în pielea ta?

Adela Stanciu: Sunt bine în pielea mea, dar psihic aș vrea să am mai multă încredere în mine. De multe ori mi s-a întâmplat de-alungul carierei mele să clachez din cauza psihicului. Aș vrea să fiu puțin mai tare din punctul acesta de vedere. Fizic, aș vrea să am mai multă viteză, mai multă tehnică, dar astea or să vină în timp.

zerofotbal.ro: Psiholog aveți la club?

Adela Stanciu: Sincer, nu știu. Eu am urmat niste ședinte la un psiholog în urmă cu un an și jumătate pentru a învăța cum să mă comport la concursurile de-afară și chiar m-a ajutat mult.

zerofotbal.ro: Frumos. Știi că pentru japonezi dragostea e în general îndreptată spre frumusețea perisabilă, spre florile de cireș, spre tot ce este afectat în timp. Tu ce iubești pe lumea asta…la 18 ani?

Adela Stanciu: Îmi iubesc părinții, sportul pe care-l fac, pe prietenul meu, antrenorul. Îmi iubesc viața.

zerofotbal.ro: Deci nu iubești ce este perisabil, cum fac japonezii…:)

Adela Stanciu: Iubesc orice ține de viață. 🙂

zerofotbal.ro: Mulțumesc Adela!

Adela Stanciu: Mulțumesc!

 
 
 
%d bloggers like this: