Foto, interviu Andra Hurmuz

zerofotbal.ro: Bună Andra. De unde aplecarea spre baschet, dragostea pentru baschet? Tatăl tau este vinovat? ☺

Andra Hurmuz: Bună Bogdan. Da, în mare parte îi datorez tatălui meu dragostea pentru baschet, dar și primei mele antrenoare, Mircioiu Cornelia.

zerofotbal.ro: Și în cazul culorii vișinii, în cazul Rapidului…tot el?

Andra Hurmuz: Într-adevăr,  tatăl meu a fost jucător și la Rapid dar asta nu a avut legătură cu faptul că am ajuns să joc aici. Rapidul m-a luat încă de la junioare sub aripa lor. 

zerofotbal.ro: Retrospectiv, cum ai privit tu și cum a privit el faptul că ai ajuns să îmbraci echipamentul Rapidului?

Andra Hurmuz: Pot să spun că a fost foarte mândru de mine când a aflat vestea.

zerofotbal.ro: Cum a fost pasul spre antrenorat? Ce simți când lucrezi cu copiii?

Andra Hurmuz: Pasul spre antrenorat a început ca o joacă. A fost oarecum o decizie de conjunctură. Este bucuria oportunității de a le îndruma pașii într-o direcție la care eu nu am avut acces când eram de vârsta lor.

zerofotbal.ro: Înafară de baschet ce te apropie de copii?  

Andra Hurmuz: Înafara de baschet, cu siguranță mă apropie faptul că îmi doresc și eu copii. De când lucrez în domeniu mi-am dat seama de un lucru foarte important și anume că acești copii din fața noastră vor să se simtă iubiți și acceptați și să știe că părinții lor au o părere bună despre ce fac ei. Când copiii sunt într-un mediu atletic care îi face să aibă o părere bună despre ei și să se simtă valorizați, vor învăța mai repede, se vor bucura mai mult și vor performa mai bine sub presiune competitivă.

zerofotbal.ro: Foarte adevărat! Cum e atmosfera la clubul lui Dan Dacian? Condiții pentru performanță?

Andra Hurmuz: Atmosfera la clubul Dan Dacian poate fi descrisă printr-un singur cuvânt “familie”. Condiții pentru performanță? DA. Noi le oferim oportunitatea de a învăța să valorizeze sănătatea și fitness-ul, să învețe abilitățile potrivite pentru viață, inclusiv mișcarea eficientă și cunoștințe suficiente de antrenament. Vrem ca ei să se bucure de sport suficient de mult pentru a rămâne pasionați de el pe termen lung și să internalizeze lecțiile de viață ale jocului în echipă și etica în muncă. Cu atât mai mult, avem rezultate pozitive la toate categoriile de vârstă, atât la feminin cât și la masculin.

zerofotbal.ro: Spune-mi baschetbaliștii, baschetbalistele ale căror nume îți vin pe buze acum….și care pot fi modele pentru copiii antrenați de tine.

Andra Hurmuz: Primul nume care îmi vine în minte este Marcel Țenter, fostul antrenor al echipei naționale de baschet și nu în ultimul rând, Dan Dacian, care este un model pentru mine, proprietarul clubului de baschet.

zerofotbal.ro: Românii au o predispozitie în a face proiecte legate de trecut , ridicând în slăvi sau demonetizând momente din trecut, sau proiecte legate de prezent pe care le fac doar pe hârtie. Proiectele tale cum sunt ? Sunt legate de viitor?

Andra Hurmuz: Proiectul ar trebui să se refere la o acțiune ce va urma, ar trebui să reflecte intențiile noastre pentru viitor… Sigur, e necesar să fim permanent ancorați în realitatea prezentului și să învățăm din experiențele anterioare, astfel încât toate axele timpului să influențeze reușita unui proiect!
Proiectele mele, dincolo de teoria expusă mai sus, au în componența lor și o doză importantă de flexibilitate. Din păcate sau din fericire, viitorul rămâne o mare necunoscută… Nu știm niciodată ce surprize ne rezervă, de aceea e bine să fim pregătiți pentru multiple variante.  🙂

zerofotbal.ro: Da, viitorul e de multe ori surprinzător dar trecând peste asta …câți copii îți dorești ? 🙂

Andra Hurmuz:  🙂 Minim 2 dar acum…câți o vrea Dumnezeu.

zerofotbal.ro: Ce te face fericită azi și de unde crezi că îți va veni fericirea în viitor?

Andra Hurmuz: Sunt fericită atunci când reușesc să am un echilibru între ceea ce simt, gândesc și fac. Fericirea în viitor mi-o voi găsi cu siguranță în zâmbetul oamenilor pe care îi ajut și le sunt alături pe drumul vieții.

 zerofotbal.ro: Ai mulți prieteni?

 Andra Hurmuz: Am multe cunoștințe dar prieteni… puțini.

zerofotbal.ro: Voiam să te mai întreb….te-ai născut în anul revoluției române….te identifici cumva cu mișcările de atunci, se află între gândurile tale?

Andra Hurmuz: Tot ce știu despre Revolutia din ’89, am aflat de la părinți sau din cărțile de istorie… Știu că la vremea aceea oamenii au ieșit în stradă pentru o țară liberă și e oarecum măgulitor să am aceeași vârstă cu democrația din România 🙂 
Sigur că dorința de libertate, de “o viața mai bună”, de exprimare nerestricționată, sunt idealuri nobile, cu care ar trebui să se identifice fiecare dintre noi!
Fără să intrăm în sfera politicului, totuși dacă ar fi să mă identific cu vreun curent, aș opta pentru mișcările sociale ale prezentului, pentru încercările societății de azi de a-și redobândi decența politică, demnitatea și integritatea morală.

zerofotbal.ro:  Așa să fie! Mulțumesc Andra! 

Andra Hurmuz: Mulțumesc, Bogdan. Mi-a făcut plăcere! 

 
 
 
%d bloggers like this: