Foto, interviu Andreea Drăgan

zerofotbal.ro: Bună Andreea. Spune-mi în primul rând cum ai început atletismul și cum te-ai legat de prăjină? 

Andreea Drăgan: Bună Bogdan! Am început să practic atletismul acum 12 ani. Totul a început în joacă. Îmi doream să îmi ocup timpul cu ceva. La început participam la diferite probe, dar mereu îmi doream să încerc saritura cu prăjina, până mi-am convins fostul antrenor să încerc și această probă. De atunci săritura cu prăjina a devenit pasiunea mea.

zerofotbal.ro: Ce a însemnat, ce înseamnă acum Atletic Club Iacris pentru tine? 

Andreea Drăgan: Atletic Club Iacris a însemnat debutul meu în atletism. A fost primul meu club. Respect acești oameni și mă bazez pe premiza că nu trebuie să uităm niciodată de unde am plecat.

zerofotbal.ro: Cum vezi accidentările în viața unui sportiv…cum vezi accidentările tale și cum ai trecut peste ele?

Andreea Drăgan: Accidentările fac parte din parcursul nostru ca sportivi. Nu există sportiv de performanță fără măcar o accidentare. Accidentările mele , le-am luat la pachet cu viața sportivă. Cea mai grea a fost cea de la genunchi (ligament și menisc) în urma căreia a trebuit să mă operez. Am trecut cu greu peste, dar am avut persoane alături care m-au ajutat și m-au motivat să continui.

zerofotbal.ro: A treia pe podium luna trecută la Campionatele Naționale de sală. Cum vezi sezonul în aer liber? Ce ambiții ai anul acesta? 

Andreea Drăgan: Din păcate, atât am reușit la acest campionat. Le felicit pe fete pentru rezultate. Sezonul de aer liber îl văd ca pe o nouă șansă de a-mi demonstra atât mie cât și antrenorilor mei, cărora le mulțumesc pentru tot sprijinul și ajutorul, tot ce pot. Anul acesta mi-am propus să termin cu un nou record personal, să îmi depășesc limitele și să ajung cât mai sus.

zerofotbal.ro: Frumos. Știi cum se spune…”nu conteaza cât de bun ești ci cât de bun vrei să fii”. Ai mai urcat pe podium, încă de mică….care dintre succesele tale îți e cel mai aproape?

Andreea Drăgan: Cel mai semnificativ succes e cel în care, la numai câteva luni după revenirea mea în sport, după accidentarea la genunchi, am reușit să câștig Campionatele Naționale de Tineret. Această reușită mi-a dat din nou încredere în mine, pentru a continua viața sportivă.

zerofotbal.ro: Da, simt că ai incredre în tine. E și asta ceva ce se antrenează, ceva ce se îmbunătățește? E importantă stima de sine pentru tine ca sportivă? 

Andreea Drăgan: Din punctul meu de vedere, încrederea se antrenează și se poate îmbunătății prin reușita antrenamentelor, concursurilor și a gândirii pozitive. Pentru mine este foarte importantă. Datorită stimei de sine mă simt bine în pielea mea și pot trece mai ușor peste momentele dificile, atât în viața personală, cât și în cea sportivă.

zerofotbal.ro: Cât de mult e viața ta legată de sport, atletism? Dacă n-ar fi atletismul unde ar merge gândurile tale?

Andreea Drăgan: Atletismul este viața mea. Mai mult de jumătate din timpul meu, îl dedic acestui sport… Dacă nu ar fi fost atletismul, tot în sport mi-aș fi văzut cariera.

zerofotbal.ro: Ce alte sporturi urmărești? 

Andreea Drăgan: Mai urmăresc tenisul, handbalul și fotbalul.

zerofotbal.ro: Îți place un nou început, îți place primăvara?

Andreea Drăgan: Îmi plac începuturile noi… vin cu forțe proaspete și sunt gata de a da tot ce pot. Primăvara este anotimpul meu preferat, este un anotimp plin de culoare și este perioada în care m-am apucat de atletism. 

zerofotbal.ro: Care-a fost cel mai drăguț mărțisor pe care l-ai primit săptămâna trecută?

Andreea Drăgan: Cel mai frumos mărțisor a fost un trandafir special din partea iubitului meu.

zerofotbal.ro: Scriitorul preferat? Pictorul preferat? 

Andreea Drăgan: Scriitorul meu preferat este Dale Carnegie. Pictorul preferat este Leonardo da Vinci.

 zerofotbal.ro: Sportivul preferat?

Andreea Drăgan: Apreciez toți sportivii și îi respect pentru munca depusă. Am urmărit-o în special pe Yelena Isinbayeva, o săritoare cu prajina de înaltă performanță.

zerofotbal.ro: Mulțumesc Andreea!

Andreea Drăgan: Îți mulțumesc și eu, Bogdan!

 
 
 
%d bloggers like this: