Foto, interviu Andreea Prisăcariu, campioană națională en-titre U18

zerofotbal.ro: Bună Andreea! Anul trecut campioană națională U18 și două turnee ITF câștigate la simplu, campioană națională U18 și două turnee ITF câștigate și la dublu, alături de Selma Cadâr. Care dintre succese ți-au mers cel mai tare la inimă?

Andreea Prisăcariu: Bună. Pot spune că victoriile de la naționalele U18 de anul trecut din mai, mai ales finala cu Georgia Crăciun. Era cât pe-aci să ajung triplă campioană națională. Am ajuns și la dublu mixt până-n finală. Am fost puțin frustrată, recunosc, pentru că am fost foarte aproape să fiu singura care să câștige tot la naționale… din câte am înțeles nu s-a mai întâmplat. De atunci toată lumea îmi spune “aproape de trei ori campioana” J.

zerofotbal.ro: Eu zic că e bine și de două ori campioană într-un an 🙂

Andreea Prisăcariu: E bine și de două ori, da. 🙂

zerofotbal.ro: O faci bine și colo și colo dar…ce îți place mai mult să joci, simplu sau dublu?

Andreea Prisăcariu: Simplu, clar! Îmi place să fac echipă cu cineva dar eu mă bazez doar pe mine.

zerofotbal.ro: Mai spune-mi despre …ce îți face plăcere pe terenul de tenis? Lovitura preferată, adversara preferată… bănuiesc Georgia Crăciun? 🙂

Andreea Prisăcariu: Da…ea e adversara mea preferată. Și ea lovește mingea tare și ea e super agresivă plus că suntem prietene înafara terenului. Simt că îmi face plăcere s-o simt că se luptă cu mine la același nivel. Ea acum e la senioare dar…

Lovitura preferată…backhand-ul în lung de linie. Chiar dacă uneori o încerc ca zăluda din prima și Alex, antrenorul meu, mă mai ceartă. Dar eu sunt agresivă 100% dacă nu am vreo zi proastă, ceea ce rar se întâmplă de ceva vreme.

zerofotbal.ro: Culoarea preferată pentru echipament?

Andreea Prisăcariu: Tot timpul, de mică, din cauza mamei mele, mi-a plăcut să fiu asortată. Dacă nu am pe mine culorile care mă fac pe mine fericită nu mă pot concentra la joc. Chiar dacă mă mai murdăresc, trebuie să știu că arăt perfect când intru pe teren!

zerofotbal.ro: Și care sunt culorile care te fac fericită?

Andreea Prisăcariu: Negru și albastru.

zerofotbal.ro: Albul nu.

Andreea Prisăcariu: Așa și așa.

zerofotbal.ro: Turneul preferat?

Andreea Prisăcariu: Cel mai mult mi-a plăcut în Mexic. Am jucat un Grade A în decembrie și a fost senzațională atmosfera. Am ajuns în semifinală și de atunci pot să spun că am încredere în mine… mult mai multă.

Zerofotbal.ro: Publicul te-a plăcut?

Andreea Prisăcariu: Da. Eu așa am simțit. Plus că i-am plăcut și eu! 🙂

zerofotbal.ro: Mircea Eliade spunea că nu poți să pierzi decât bătăliile pe care nu le începi niciodată. Tu pentru ce ai vrea să te lupți anul acesta? Sunt bătălii pe care ai vrea să le dai și pe care le-ai tot amânat?

Andreea Prisăcariu: Niciodată n-am fugit de luptă. Asta-i clar! Anul acesta voi lupta pentru un clasament foarte bun, în primele 700 dar să ajung și la cele două turnee de GS, Wimbledon, Rolland Garros. Sigur o să ajung, pentru că am clasamentul necesar, sper să prind o finală…de ce nu?

Zerofotbal.ro: Cum se face că n-ai ajuns la Australian Open?

Andreea Prisăcariu: Antrenorul meu n-a primit viza la timp, deși a făcut cerere pentru ea încă din 16 decembrie. Era complicat să mă duc singură, fără antrenor, la un turneu așa de mare.

zerofotbal.ro: Da, păcat. Care va fi primul turneu la care vei participa anul acesta?

Andreea Prisăcariu: În Tunisia. Plec pe 17 februarie.

zerofotbal.ro: O vorbă sau două despre …Selma Cadâr?

Andreea Prisăcariu: A fost cea mai bună prietenă a mea mult timp, 3 ani. Am jucat și am câștigat multe titluri naționale împreună. Îi doresc mult succes în tot ceea ce face și sper să-i fie bine, să fie fericită și să nu renunțe niciodată la ceea ce iubește.

zerofotbal.ro: Marta Kostyuk?

Andreea Prisăcariu: Anul trecut am văzut-o ultima oară, în Serbia. Foarte agresivă, foarte serioasă, foarte muncitoare. Joacă la același nivel indiferent dacă se enervează sau nu. Simt c-o să ajungă departe.

zerofotbal.ro: Alexandru Cojocaru?

Andreea Prisăcariu: Alex mi-a fost alături 6 ani de zile, încă îmi este și sper să mai fie încă mult timp. Avem foarte multe amintiri împreună. Am câștigat cu el, am și pierdut cu el și nu cred că poate să ne ia nimeni asta. Îi mulțumesc pentru tot ceea ce a făcut și face. Vede în mine potențial și pentru asta lasă familie, prieteni. Credem unul în celălalt și am ajuns să ne simțim, să cooperăm, să avem semnele noastre.

zerofotbal.ro: Da, o dovadă a cooperării voastre e și că n-ai plecat la Melbourne fără el..

Andreea Prisăcariu: Exact. 🙂 A trebuit să rămână acasă…a rămas și Andreea acasă.

zerofotbal.ro: Ultima carte citită?

Andreea Prisăcariu: Acum citesc Urzeala tronurilor. Nu m-am uitat la serial.

zerofotbal.ro: Ultimul concert la care ai fost?

Andreea Prisăcariu: Ștefan Bănică Jr, când aveam 10 ani. J

zerofotbal.ro: Ce fel de poezie scrii?

Andreea Prisăcariu: În mare parte, de dragoste, drame, uneori scriu și povești… depinde ce visez. Pot scrie și despre o persoană necunoscută care trece pe lângă mine pe stradă, dacă eu o găsesc interesantă. Presupun că am talent.

zerofotbal.ro: Tot ce se poate! Mersi mult Andreea! Să ai un an cât mai bun!

Andreea Prisăcariu: Mulțumesc!

Andreea Prisăcariu

Andreea Prisăcariu
Andreea Prisăcariu
Andreea Prisăcariu
Andreea Prisăcariu
Andreea Prisăcariu
Andreea Prisăcariu
Andreea Prisăcariu
Andreea Prisăcariu
Andreea Prisăcariu
Andreea Prisăcariu
Andreea Prisăcariu
Andreea Prisăcariu
Andreea Prisăcariu
Andreea Prisăcariu
Andreea Prisăcariu
Andreea Prisăcariu
Andreea Prisăcariu
Andreea Prisăcariu
Andreea Prisăcariu
Andreea Prisăcariu
Andreea Prisăcariu
Andreea Prisăcariu
Andreea Prisăcariu
Andreea Prisăcariu
Andreea Prisăcariu
Andreea Prisăcariu
Andreea Prisăcariu
Andreea Prisăcariu
Andreea Prisăcariu
Andreea Prisăcariu

 
 
 
%d bloggers like this: