Foto, interviu Beatrice Bocan

beatrice1zerofotbal.ro: Bună Beatrice. Cine, când, cum te-a aruncat prima oară într-un bazin? Povestește-ne puțin.

Beatrice Bocan: Primul meu contact cu apa a fost la vârsta de cinci ani. Mama m-a dus să învăț să înot. N-am fost deloc încântată de ceea ce mi se întâmplă și doar urechile antrenoarei Roxana Orzoiu, care mă iniția, știu ce țipete scoteam. Cu toate astea, cu ajutorul și răbdarea ei, am reușit să-mi înving teama și să mă întorc pe marginea bazinului, de fiecare dată cu plăcere.

zerofotbal.ro: Știu că ai rezultate frumoase la “mixt”, dar vreau să te întreb care dintre procedee te face să te simți “ca peștele în apă”.

Beatrice Bocan: Procedeul “spate” m-a făcut întotdeauna să simt că plutesc și în el mă regăsesc, însă actualul meu antrenor a considerat că mixtul este cel mai potrivit pentru mine și rezultatele cu acest procedeu au arătat că nu s-a înșelat.

zerofotbal.ro: Ai strâns multe medalii până acum. E vreuna care să-ți fie mai aproape? Care dintre succesele tale îți e cel mai drag?

Beatrice Bocan: Fiecare medalie câștigată înseamnă ceva pentru mine, dar cu siguranță cea mai iubită este cea de anul trecut de la concursul Grand Prix Slovacia care a reprezentat biletul meu de participare la Campionatele Europene de Juniori.

zerofotbal.ro: Anul trecut, la europenele de juniori de la Dordrecht, n-ai reușit să ieși în față. O să fie mai bine la concursurile internaționale viitoare?

Beatrice Bocan: Așa este, dar faptul că am participat reprezintă pentru mine o realizare. Experiența aceasta m-a făcut să văd o altă față a înotului și să înțeleg ce trebuie schimbat ca pe viitor să fie totul bine.

beatrice2zerofotbal.ro: Cum vezi tu implicarea Cameliei Potec, implicarea FRNPM în pregătirea sportivilor? E un plus pentru natație prezența Cameliei Potec în curtea FRNPM?

Beatrice Bocan: De când Camelia Potec a fost aleasă în fruntea FRNPM lucrurile au început să se schimbe. Este un proces de durată, dar pas cu pas sunt sigură că va reuși să facă tot ce poate pentru a susține toți înotătorii.

zerofotbal.ro: E vreun alt sport care să fie aproape de tine? Sporturile de iarnă ce loc ocupă între preferințele tale?

Beatrice Bocan: Sunt o fire sportivă, îmi plac mai multe sporturi dar nu pot spune că există un alt sport aproape de mine. Dacă m-ai fi întrebat ce părere am despre dans aș fi spus că ador să dansez.

zerofotbal.ro: Frumos. Ce muzică te trage spre dans? Vezi dansul ca pe o descătușare?

Beatrice Bocan: Nu am un gen anume care să mă facă să dansez. Este suficient să am starea necesară și atunci totul vine de la sine. Într-adevăr simt dansul ca pe o descătușare și întotdeauna îmi dă o stare de bucurie.

zerofotbal.ro: Cum îți place să-ți petreci timpul când ești la malul mării…printre valuri sau lenevind pe nisip?

Beatrice Bocan: Iubesc marea. Iubesc să fiu acolo si nu contează dacă sunt în apă sau pe plajă atâta timp cât persoanele potrivite sunt cu mine.

zerofotbal.ro: E vreo plajă pe care o iubești mai mult decât pe celelalte?

Beatrice Bocan: Nu. Toate pe care am fost până acum mi-au oferit momente speciale și de pe fiecare am cules câte o amintire.

zerofotbal.ro: Preferi soarele sau ploaia? Îți place să înoți pe ploaie?

Beatrice Bocan: Îmi place vara, deci automat îmi place soarele dar nu mă deranjează să mă plimb sau să înot în ploaie atâta timp cât afară este cald.

zerofotbal.ro: Scriitorul preferat? Pictorul preferat? Actorul preferat?

Beatrice Bocan: John Green, Pablo Picasso, Johnny Depp.

zerofotbal.ro: Mulțumesc mult!

Beatrice Bocan: Și eu mulțumesc, mi-a făcut placere.

Beatrice Bocan

 
 
 
%d bloggers like this: