Foto, interviu cu Alina Rotaru, medaliată cu aur la Taipei

„La Universitatea “Ovidius” din Constanța m-am simțit, pentru prima dată în România, apreciată pentru munca depusă!“

zerofotbal: Bună Alina ! Îmi pare bine că te revăd și că pot să te felicit pentru reușitele din acest an. Cum e… gustul aurului?

Alina Rotaru: Mulțumesc! E deosebit de frumos și de dulce. Este dulce Victoria!

zerofotbal: Spune-mi cum ai trăit premierele frumoase de anul acesta, calificarea într-o finală de campionat mondial și prima ta medalie de aur, la Universiada de la Taipei ?

Alina Rotaru: Am reușit un sezon foarte bun, după o accidentare destul de serioasă și mă bucur că am participat la două competiții de top. La campionatul mondial, mi-am îndeplinit un vis, acela de a intra într-o finală mondială. Am trăit emoții unice, iar atmosfera de pe stadionul olimpic din Londra a fost extraordinară. Apoi am participat la prima mea Universiadă de vară, la Taipei, unde am reușit să obțin prima mea medalie de aur pe plan internațional.

zerofotbal: Te-am văzut înconjurată de copilași în Taiwan. Cum a fost atmosfera acolo? Cât, cum te influențează atmosfera din jurul unui concurs?

Alina Rotaru: Da, așa e. Atmosfera din stadion a fost de vis. Oamenii din Taipei îți induc o stare de bine, de energie pozitivă și bucurie. Atmosfera dintr-un stadion mă influențează mereu pozitiv. Îmi place să sar pe muzică și încurajată de public.

zerofotbal.ro: Da, atmosfera contează mult. Ți-ai dori organizarea unor reuniuni atletice de acest nivel și în România? Crezi că ai găsi și aici o atmosferă care să te stimuleze ?

Alina Rotaru: Îmi place mult un concurs atipic, care se desfășoară în Innsbruck, în centrul orasului. Atmosfera este unică, oamenii stau la 1m de podiumul de concurs, iar muzica este dirijată de către un DJ. Cel mai important este că înainte de a începe concursul de seniori, toți copiii prezenți pot încerca să sară la groapa cu nisip. Mi-ar plăcea mult să se țină astfel de concursuri și la noi în țară. Pot aduce un mare plus în promovarea atletismului, a sportului în general, în a crea o generație sănătoasă și cine știe, se pot descoperi noi talente.

zerofotbal: Bine ar fi! Felicitări, aprecieri au fost cu siguranța multe. Care te-au atins cel mai mult?

Alina Rotaru: Am primit mii de felicitări. Cel mai mult mi-a plăcut cum am fost primită la Universitatea “Ovidius” din Constanța. M-am simțit, pentru prima dată în România, apreciată pentru munca depusă. Universitatea “Ovidius” a organizat pentru mine o conferință de presă, unde au venit toate televiziunile și ziarele din Constanța. Am trăit altfel de emoții, de sentimente unice, care m-au încărcat pozitiv pentru următoarea etapă de pregătire.

zerofotbal: Frumos! Colaborarea cu CSM București a adus, aduce un plus pentru tine? E loc de mai bine?

Alina Rotaru: Da, sunt bucuroasă că fac parte din unul dintre cele mai bune cluburi din România, CSM București. Acest club mă ajută mult în pregătire, este alături de mine și împreună sperăm că vom ajunge acolo unde ne-am propus.

zerofotbal: Pregătirea specifică o vei face în continuare la Stuttgart?

Alina Rotaru: Da și s-a dovedit că este benefică pregătirea în Stuttgart.

zerofotbal: 6,65 la Taipei, aproape de recordul personal. Ce o să fie anul viitor?

Alina Rotaru: În primul rând îmi doresc sănătate și răbdare. Anul viitor voi participa în sezonul de sală la Campionatul Mondial, unde am ca obiectiv clasarea în primele 8, iar în sezonul de aer liber la Campionatul European de la Berlin, unde am ca obiectiv clasarea între primele 5.

zerofotbal: Spunea Patapievici, și are dreptate, că oamenii au fost și sunt fascinați de posibilitatea de a vedea ideile în carne și oase, cum a fost cazul întrupării lui Hristos. Tu… care dintre ideile tale ți-ar plăcea să prindă viață?

Alina Rotaru: Îmi doresc foarte mult să ating granița celor 7m și o medalie la JO.

zerofotbal: Și eu îmi doresc mult să ajungi la 7m! O vorbă, două, zece despre… Gabriela Szabo?

Alina Rotaru: Gabriela Szabo este idolul meu și recunosc că sunt mândră că sunt alături de ea la clubul CSM București. Este neschimbată și are experiență în activitatea de manageriat. Este o mare campioană și un exemplu pentru generația nouă.

zerofotbal: Britney Reese?

Alina Rotaru: Putere, forță, determinare, SUA.

zerofotbal: Angela Merkel?

Alina Rotaru: O femeie puternică care luptă pentru o Europă unită!

zerofotbal.ro: Înțeleg că vezi avantajele Europei unite, în plan personal și în interesul României. O vorbă pentru eurosceptici?

Alina Rotaru: Este important ca România să rămână în UE, nu numai din motive de securitate ci și din motive economice. Dar este încă prea devreme pentru a introduce euro ca și monedă, deoarece economia noastră trebuie să devină mai stabilă și mai largă. Avem atât de mulți tineri inteligenti în țara noastră, iar țelul trebuie să fie acela ca aceștia să rămână în România, pentru a putea valorifica acest capital, pentru a avansa în continuare țara noastră.

zerofotbal: Total de acord! Mulțumesc mult, Alina!

Alina Rotaru: Mulțumesc pentru interviu și timpul acordat pentru poze!

 
 
 
%d bloggers like this: