Foto, interviu cu campioana mondială Adelina Boguș

zerofotbal.ro: Bună Adelina. Am văzut descătușarea ta la finalul cursei din Florida, când ai lovit cu putere luciul apei după ce ați iesit campioane mondiale. Spune-mi și în vorbe ce înseamnă pentru tine medalia asta.

Adelina Boguș: A fost întradevăr o eliberare, ținând cont că era ultimul concurs din acest an, dar sentimentul predominant a fost fericirea. Rezultatul a fost încununarea cu succes și răplata muncii noastre din ultimii ani.

zerofotbal.ro: Bronz la Rio, la Olimpiadă, aur și la europene și la mondiale în 2017… Știu că ultimul succes e deobicei cel mai dulce dar pentru tine care dintre medalii atârnă cel mai greu?

Adelina Boguș: Judecând după amploarea fenomenului, medalia de la Jocurile Olimpice îți oferă garanția că te afli în elita acestui sport, dar medalia de aur de la Campionatul Mondial reprezintă garanția că atunci am fost cele mai bune din lume.

zerofotbal.ro: Cu siguranță în sport și mai ales în canotaj sunt multe momente grele. Care este pentru tine partea grea a canotajului?

Adelina Boguș: Desigur în sport, ca și în viață ies în evidență doar succesele și părțile frumoase dar în spatele lor, într-un raport mult mai mare, ascunse în umbra trecutului, stau multe clipe grele, de cumpănă și sacrificiu. Dar toate acestea rămân în urmă și se uită în momentul în care primești ceea ce ți-ai dorit mereu, medalia de aur.

zerofotbal.ro: Spunea Cioran că pentru el fiecare zi este o victorie asupra urâtului. Cum sunt zilele tale? Cum sunt zilele tale marcate de victorii?

Adelina Boguș: Din păcate zilele trec la fel de repede dar cred că până acum a existat în fiecare zi cel puțin un moment în care să-mi amintesc de victoriile obținute și retrăiesc aceleași sentimente de satisfacție și bucurie.

zerofotbal.ro: Adevărat, zilele trec foarte repede. A trecut vreo zi pe care acum ai vrea să o rescrii, să o schimbi?

Adelina Boguș: Nu regret nici o zi din viața mea, indiferent dacă a fost bună sau mai puțin bună. Consider că am avut de învățat și din greșeli .

zerofotbal.ro: Cât de aproape ai fost, ești de Laura, Oprea, Daniela Duncea și celelalte fete? Cât de apropiate sunteți voi 9?

Adelina Boguș: Orice sportiv de calitate are un caracter puternic, nu e tocmai ușor să faci 9 caractere puternice și diferite să gândească la fel, dar faptul că suntem sportivi profesioniști ne ajută să fim concentrați în timpul antrenamentelor iar în afara lor … cursul normal al unei vieți sociale.

zerofotbal.ro: În 2017 ați câștigat fiecare cursă. Cum o să fie viitorul tău? Ce-o să fie mai departe cu echipajul de 8+1?

Adelina Boguș: Întradevar 2017 a fost un an plin, plin de muncă dar și de rezultate. Cu siguranță se va păstra tradiția în cadrul probei de 8+1 și în cea de dublu vâsle de categorie ușoară dar sperăm că va reapărea România și în proba de 2 rame fără cârmaci, ținând cont că suntem parte a istoriei acestor probe iar tradiția ne recomandă ca fiind cotați printre favoriți.

zerofotbal.ro: Sfârșitul de an înseamnă și el sărbătoare? Îți plac sărbătorile de sfârșit de an?

Adelina Boguș: Da. Sfârșitul de an prin sărbătorile lui aduce liniște, relaxare și clipe frumoase în sânul familiei sau alături de cei dragi.

zerofotbal.ro: Spune-mi care au fost cei mai buni cinci sportivi români în 2017? Opinia ta.

Adelina Bogus: E greu să desemnezi 5 sportivi, ținând cont că a fost un an foarte bun pentru mai multe ramuri sportive, cum ar fi tenisul prin Simona Halep, nr 1 mondial, canotajul care s-a întors cu 2 medalii de aur de la Campionatul Mondial din SUA sau pentru lotul național de haltere. Chiar dacă gimnastica nu trece prin cele mai bune momente, Drăgulescu și Ponor au reușit să aducă motive de bucurie la Campionatul European. Nu e ușor și n-ar fi nici corect să alegi doar 5.

zerofotbal.ro: Da, nu-i ușor. O vorbă despre… gimnasta echipajului vostru?

Adelina Boguș: Faptul că vine tot dintr-un mediu sportiv a ajutat-o, reușind să se integreze perfect în colectiv, dând dovadă de disciplină, seriozitate și profesionalism, lucruri importante în cantonamentul nostru și în modul nostru de a evolua.

zerofotbal.ro: Despre tine, când nu ești pe apă?

Adelina Boguș: Pe lângă sportul de performanță orice sportiv are și alte preocupări, lucruri pe care le regăsim la orice om normal, iar eu nu sunt o excepție. Îmi place shopping-ul, sincer… am dezvoltat o pasiune pentru ceasuri și genți, cât despre îmbrăcăminte prefer stilul clasic, decent. Îmi place să beau o cafea bună într-un loc frumos cu prietenii dragi, iar restul timpului îmi place să-l petrec în casă, având în vedere că Sesto bichonul nostru de 4 ani jumate nu suportă să stea foarte mult timp fără afecțiune, iar mai nou îngrijim și o bufniță pe care vrem să o facem bine și să o eliberăm.

zerofotbal.ro: Sunt multe mituri despre bufnițe. Crezi în vreunul dintre ele?

Adelina Boguș: Nu sunt superstițioasă. Mi-am tatuat o bufniță pe picior, atât de mult îmi plac.

Adelina Boguș

Adelina Boguș
Adelina Boguș
Adelina Boguș
Adelina Boguș
Adelina Boguș
Adelina Boguș
Adelina Boguș
Adelina Boguș
Adelina Boguș
Adelina Boguș
Adelina Boguș
Adelina Boguș
Adelina Boguș
Adelina Boguș
Adelina Boguș
Adelina Boguș
Adelina Boguș
Adelina Boguș
Adelina Boguș
Adelina Boguș
Adelina Boguș
Adelina Boguș
Adelina Boguș
Adelina Boguș
Adelina Boguș
Adelina Boguș
Adelina Boguș
Adelina Boguș
Adelina Boguș
Adelina Boguș
Adelina Boguș
Adelina Boguș
Adelina Boguș
Adelina Boguș

 
 
 
%d bloggers like this: