Foto, interviu Daria Miroiu

zerofotbal.ro: Bună Daria! Nu peste multă vreme vei împlini 20 ani. Aș vrea să–mi spui care sunt cele mai frumoase momente trăite în primii tăi 20 ani și aș vrea să-mi spui câte dintre aceste momente se leagă de sport?

Daria Miroiu: Bună! Păi…având în vedere că jumătate din viață mi-am petrecut-o în sport, exact 10 ani, majoritatea momentelor frumoase sunt legate de sport…competițiile, cantonamentele.

zerofotbal.ro: Ce amintiri frumoase ai din cantonamente?

Daria Miroiu: În cantonamente, deși ne “rupea” antrenorul, găseam puțină vreme pentru joacă, pentru umor. Sau după antrenamente, mai ales în străinătate, când eram o gașcă mare, mergeam și exploram locuri noi, găseam ceva de făcut.

zerofotbal.ro: Găseați contrastul dintre munca și relaxare… 🙂

Daria Miroiu: Exact, găseam timp pentru toate! 🙂

zerofotbal.ro: Cum ai ajuns pe sanie cu capul înainte? Cum ai ajuns să îndrăgești skeletonul?

Daria Miroiu: Sincer, n-am știut de acest sport până în ziua în care am ajuns să-l practic. Un antrenor m-a întrebat dacă vreau să fac și altceva decât atletism și cum eu știam de mică de bob, am vrut să fac bob dar…am ajuns la skeleton. Mi s-a părut un sport mult mai interesant, pentru că n-ai nevoie de coechipieri și simti mult mai bine adrenalina “pe burtă”.

zerofotbal.ro: Deci plusul de adrenalină a fost hotărâtor…

Daria Miroiu: Da… mă reprezintă!

zerofotbal.ro: Povestește-ne puțin despre Olimpiada de la Lillehammer… atmosferă, simțăminte, ambiții?

Daria Miroiu: Am venit la skeleton cu acest scop, să ajung la Olimpiada de la Lillehammer. La un an de când m-am apucat mă și calificasem la Olimpiadă și …a fost cea mai mare realizare a mea în toți anii ăștia de sport. A fost foarte greu pentru niște începători, pentru mine și colegii mei, să învățăm acest sport într-un an și să ne și calificăm, dar a fost foarte frumos!

zerofotbal.ro: Și…ambițiile tale pentru 2018 și anii ce vin?

Daria Miroiu: Mi-ar plăcea să fac sport în continuare și să mă calific la olimpiada viitoare. Dacă voi ajunge…

zerofotbal.ro: De ce nu?

Daria Miroiu: Nu am o reținere dar skeletonul în România e un sport foarte puțin dezvoltat și avem nevoie de foarte multe ca să ajungem acolo.

zerofotbal.ro: Spune-mi cum, unde te antrenezi?

Daria Miroiu: Ne antrenăm la atletism și când vine perioada de skeleton ne reunim și mergem la Câmpulung sau aici în București, în Vitan și facem starturi pentru skeleton. Cam așa decurg antrenamentele, primăvara atletism, toamna pregătirea de starturi…

zerofotbal.ro: Spune-mi cum s-au împletit atletismul și skeletonul? Ce le leagă?

Daria Miroiu: Antrenamentele se cam leagă, ai nevoie tot de viteză, tot de forță și startul e aproape similar… se aseamănă foarte mult.

zerofotbal.ro: Deci nu e nevoie să împarți timpul între ele …

Daria Miroiu: Nu, te antrenezi pentru amândouă în același timp.

zerofotbal.ro: Și timpul care rămâne, resturile…unde se duc? Ce te preocupă?

Daria Miroiu: Am început facultatea, care îmi ia destul de mult timp. ASE, Relații internaționale. Și, din când în când, mai antrenez și o grupă de copii.

zerofotbal.ro: Da, frumos! Îți plac copiii?

Daria Miroiu: Da! Am început să-i îndrăgesc. Înainte nu pot să spun că-i îndrăgeam atât de mult . 🙂

zerofotbal.ro: O vorbă, două despre …Diana Pușcașu?

Daria Miroiu: Diana, Didi, a fost colega mea…o știu de când eram mici, de la atletism și am ajuns împreună și la skeleton. E o persoană foarte ambțioasă și foarte inteligentă!

zerofotbal.ro: Marina Baboi?

Daria Miroiu: Marina, ca și Didi…au fost adversarele mele de când m-am apucat de sport. 🙂 Marina, totuși a ieșit mereu în evidență. E cea mai bună atletă, este și printre cele mai frumoase și este foarte sufletistă!

zerofotbal.ro: Cum îți privești adversarele, înafară de Diana și Marina?

Daria Miroiu: Eu, sincer, admir persoanele mai bune decât mine pentru că știu cât trebuie să muncești să ajungi acolo.

zerofotbal.ro: Ultima carte citită? Ultimul film bun văzut?

Daria Miroiu: Ultimul film, a fost unul foarte interesant, despre copilăria lui Prince iar ultima carte citită, Memoriile unei gheișe.

zerofotbal.ro: Mulțumesc, Daria!

Daria Miroiu: Mulțumesc!

 

 
 
 
%d bloggers like this: