Foto, interviu Denisa Luca

zerofotbal.ro: Bună Denisa! Prima întrebare… Știu că ai o fetiță micuță și frumușică. Aș vrea să-mi spui cum o cheamă și să-mi spui cum ți-a schimbat viața?

Denisa Luca: Bună Bogdan! Da, am o fetiță minunată!! Annelise Antonia. Are 2 ani și jumătate. Vestea că voi avea un copil a venit într-un moment neașteptat, însă m-am bucurat foarte tare. Mi-a schimbat viața radical. Pot spune că nu mai fac nimic din ce făceam înainte… doar sportul pe care-l practic! Este minunat și mă bucur în fiecare zi de acest dar!!

zerofotbal.ro: Cum a fost revenirea spre sărituri după nașterea ei?

Denisa Luca: Hmm… după naștere pot spune că am revenit ușor în sala de atletism. La chiar 2 luni după ce pitica a venit pe lume am și concurat în acel sezon, dar doar la prăjină. Mi-am dorit să fiu mai bună decât eram înainte de nașterea fetiței iar ambiția și dorința de a ajunge sus m-au facut să am răbdare și să le fac pe toate cu calm, să mă pun pe picioare. Am făcut două probe abia în 2017 iar în sezonul în aer liber am fost în forma la care doream să ajung .

zerofotbal.ro: Dacă ar fi să alegi dintre calitățile tale, pe care ai vrea să o vezi la Annelise?

Denisa Luca: Calitățile mele….mmm, am multe pot spune 🙂 , dar i-aș dărui ambiția mea !!

zerofotbal.ro: Frumos! Ai început anul mai mult decât bine, campioană națională indoor și la prajină și la lungime. Ce mai urmează? Ce speranțe mai ai pentru anul ăsta și…pentru viitor?

Denisa Luca: Da, am început anul bine. Se putea și mai bine, dar înaintea campionatelor naționale m-am accidentat și oarecum am stat puțin pe loc. Urmează sezonul în aer liber unde aștept rezultatele pentru care am muncit și muncesc în continuare, baremul pentru europenele de la Berlin și pentru viitor, Tokyo 2020.

zerofotbal.ro: Care dintre victorii te-a facut mai fericită? Te-ai gândit vreodată să faci o alegere între cele două probe?

Denisa Luca: Sincer…victoria de la săritura în lungime, fiind primul meu titlu la seniori. Am stat de multe ori de vorbă cu antrenorul meu și probabil la un moment dat voi rămâne doar cu lungimea.

zerofotbal.ro: Cum spuneai….și tu și alți atleți români aveți speranțe legate de participarea la Olimpiada de la Tokyo. Ce plusuri ar trebui să intervină în pregătirea voastră până în 2020? Cum ar putea fi îmbunătățite condițiile de pregătire?

Denisa Luca: Bănuiesc că marea majoritate doresc participarea la Tokyo 2020. Avem destul de multe lucruri pe care trebuie să le îmbunătățim. Lăsând deoparte pregătirea, că asta depinde foarte mult de noi, pentru îmbunătățirea condițiilor au mult de lucrat cei care doresc rezultate de la noi…începând de la recuperare refacere, medici și așa mai departe. Avem nevoie de susținerea, încrederea și ajutorul lor, nu să fie doar 5, 6 atleți preferați sau mai apreciați decât ceilalți !

zerofotbal.ro: Așa ar fi bine, da! Ce fel de temperament ai? Influențează temperamentul tău performanțele tale?

Denisa Luca: Pot spune ca sunt puternică și energică. Mă ajută mult la antrenamente treaba asta. Îmi place mereu să reușesc tot ceea ce îmi propun și deși sunt foarte obosită, în fiecare zi tot mai găsesc un gram de energie la sfârșitul zilei pentru a-l transmite fetiței mele.

zerofotbal.ro: Aș vrea să-mi spui unul dintre principiile tale și…unul dintre secretele tale…

Denisa Luca: Hmm, principiile mele… Eu merg pe: urmează-ți visul și nu renunța!! Sau ca și în tatuajul meu: “atunci când totul pare imposibil și ai vrea să renunți, victoria este aproape!”

Secrete… de mică mi-a fost frică de insecte, nu le suport! 🙂

zerofotbal.ro: Când ți-ai făcut tatuajul? E legat de o victorie sau de o renunțare?

Denisa Luca: Îmi doream să spun asta de multă vreme dar nu găseam locul potrivit… fix pe 1 aprilie 2014 l-am făcut și a fost așa, super spontan nimic legat de reușită sau eșec. 🙂 Îmi place tare mult !!

zerofotbal.ro: O vorbă despre…Alina Rotaru?

Denisa Luca: Eu mă cunosc cu Alina Rotaru de când eram junioară și ne-am imprietenit ulterior. Ținem legătura și acum, deși s-a mutat din țară. Din punctul meu de vedere este o super fată !!

zerofotbal.ro: Adina Buzescu?

Denisa Luca: Ne cunoaștem de când eram mici, am fost chiar colege la gimnastică. Acum ne salutăm și cam atât…

zerofotbal.ro: Ultima carte citită? Ultima carte de povești citită? 🙂

Denisa Luca: Ultima carte citită face parte tot din rolul meu de mamă, se numește “Părinți liniștiți , copii fericiți “, iar ultima poveste este chiar “Cenușăreasa” .

zerofotbal.ro: Mulțumesc mult, Denisa!

Denisa Luca: Mulțumesc și eu Bogdan !!

 
 
 
%d bloggers like this: