Foto, interviu Floria Simion

zerofotbal.ro: Bună. Aș vrea să-mi spui cum ai început tu cariera în polo, cum au fost anii petrecuți la Tg. Mureș și cum te-ai legat de Rapid?

Floria Simion: Bună ziua. Cariera mea în polo a început la echipa de juniori a clubului Dinamo București, la domnul antrenor Florian Dumitrache. În perioada aceea nu exista campionat de fete, așa că am început să joc cu băieții. Apoi, când a apărut campionat național pentru polo feminin, m-am inscris la clubul Brenntag Karma, antrenat de doamna Cornelia Pereanu. Ea m-a ajutat să mă transfer la Torpi Tg. Mures. Anii petrecuți la Torpi Tg. Mureș au reprezentat pentru mine o perioada clară de evoluție. Am învățat foarte multe lucruri, am cunoscut persoane minunate, mi-am făcut prieteni buni și am avut oportunitatea de a participa cu această echipă și peste hotare. Cea mai importantă competiție la care am participat a fost etapa de calificări a Len Women Euro League, la Atena, în 2015. Am avut onoarea de a juca împotriva unor echipe ce reprezintă topul mondial.

După o perioadă am decis să mă întorc la o echipă din București. Rapid a fost alegerea mea deoarece e o echipă dragă mie. Jucătoarele de la Rapid mi-au fost colege de echipă și înainte să mă mut la Torpi Tg. Mureș. Toate muncim foarte mult, cu ajutorul antrenorului Eduard Rusu, și sunt mândră să spun că aceasta echipă evoluează din ce în ce mai mult, de la meci la meci.

zerofotbal.ro: Adevărat. Luna trecută ați terminat pe podiumul Cupei României, după Steaua și înaintea lui Dinamo. Cum vezi lupta cu celelalte două echipe bucureștene?

Floria Simion: Meciurile împortiva echipelor bucureștene sunt foarte interesante. Sunt din ce în ce mai grele dar și mai frumoase. Putem avea un meci ce are scorul final cu diferențe mari, dar următorul meci cu aceeași echipă se poate termina cu un scor strâns.

zerofotbal.ro: Victorii cu Elveția și Malta și locul 5 în turneul preliminar pentru europenele de la Barcelona de anul viitor. A fost greu la Kiev?

Floria Simion: Într-adevăr, a fost greu la Kiev, a fost prima participare oficială a echipei naționale de polo feminin senioare a României. Dar, au reieșit multe lucruri pozitive din acest turneu. Am trecut în etapa următoare a calificărilor pentru europene, am avut ocazia de a ne conștientiza punctele tari și slabe și am prins curaj pentru a merge mai departe și a avea viziune de câștigătoare.

zerofotbal.ro: Turneul recent din Portugalia cum a fost? Povestește-ne puțin…

Floria Simion: Turneul din Portugalia a fost constructiv, deoarece am avut ocazia de a juca împotriva echipei naționale a Germaniei, echipă cu care ne întâlnim la începutul anului 2018 în runda următoare de calificări pentru europene. Am reușit să vedem cum joacă adversara și așa ne putem pregăti pentru o victorie sigură în 2018.

zerofotbal.ro: Am notat promisiunea ta! 🙂 Cum vezi viitorul naționalei României ?

Floria Simion: Sunt sigură că naționala feminină a României are un viitor strălucit. Desigur, suntem la început, dar știu că în câțiva ani veti vedea că echipa României se va clasa printre primele echipe din Europa.

zerofotbal.ro: Lincoln, Abraham Lincoln spunea că cea mai bună cale pentru a-ți vedea viitorul e să-l construiești, să-l creezi tu. Viitorul tău știi cum o să fie?

Floria Simion: Nu știu cum o să fie viitorul meu și sincer, nici nu vreau să știu. Unde mai este partea amuzantă în a trăi dacă deja știu cum o să fie totul? Desigur, am câteva idei despre ce doresc să realizez dar… vom vedea ce se întamplă până la urmă, aștept să văd cu interes.

zerofotbal.ro: Acum…despre prezent…spune-mi ceva ce îți place la tine azi, și ceva ce nu-ți place la tine.

Floria Simion: Îmi place faptul că ajut cât pot de mult oamenii. E un lucru pe care l-am învățat de mică de la părinții mei și sper să-mi dezvolt această latură cât mai mult. Uneori sunt foarte dură cu mine, nu prea îmi permit să cred că merit anumite lucruri, acesta este un lucru ce nu-mi place, dar încerc să îl schimb.

zerofotbal.ro: Îți plac sărbătorile de iarnă? Ce planuri ai pentru sărbători?

Floria Simion: Crăciunul este perioada mea preferată, ador cum se adună toată familia și petrecem împreună, mai ales că în această perioadă avem mai multe motive de sărbătoare. Planurile mele de sărbători sunt aceleași, să merg în orașul natal al tatălui meu, să ne strângem toată familia și să ne simțim bine împreună. Abia aștept!!

zerofotbal.ro: Unde e locul? O să fie zăpadă?

Floria Simion: La Pitești, tatăl meu este din Pitești. Eu sper să fie zăpadă, ca să fie imaginea completă, dar nu cred că voi avea noroc anul acesta.

zerofotbal.ro: Floarea preferată? Sportivul preferat? Scriitorul preferat?

Floria Simion: Floarea preferată… ghiocelul, pur și simplu motivul că anunță primăvara mă face să-i iubesc.

Sportivul preferat…mama mea, Ioana Simion. Deși este doctor și muncește foarte mult la spital, are o disciplină de aur, ce o împinge după o zi grea de muncă să meargă la antrenamentul de karate, motiv pentru care ea în ultimii ani a câștigat 3 titluri de campioană mondială și 2 titluri de campioană europeană.

Scriitorul preferat…știu că sună ca un clișeu, dar este Jane Austen. Am crescut alături de cărțile scrise de ea și au rămas aproape de inima mea.

zerofotbal.ro: Ce e mai aproape de tine…mândria sau prejudecata? 🙂

Floria Simion: Cred că prejudecata, dar nu exagerez… pur și simplu îmi fac niște idei înainte de a afla tot… ceea ce știu că nu e neapărat foarte bine.

zerofotbal.ro: Mulțumesc mult! Anul nou să fie bun cu tine!

Floria Simion: Și eu mulțumesc frumos! Sărbători fericite!

 
 
 
%d bloggers like this: