Foto, interviu Irina Fetecău

zerofotbal.ro: Bună Irina!. Pentru că știu că ești aproape de jurnalism, studentă, te las pe tine să-ți pui singură prima întrebare. 🙂

Irina Fetecău: O mică prezentare mai bine. 🙂 Am 21 ani, în clasamentul WTA locul 543 momentan, studentă la Jurnalism și Știintele Comunicării la Universitatea București… sunt veselă, sociabilă și…îmi place să pozez!

zerofotbal.ro: Ședinta foto ți-a plăcut?

Irina Fetecău: A fost o experiență diferită! Am văzut acum cum e să faci o ședință într-un studio și mi-a plăcut. Mi-a plăcut foarte mult!

zerofotbal.ro: Te-ai operat recent. Ai terminat cu deviația de sept. Ai făcut-o pentru tenis? Simți că o să te ajute?

Irina Fetecău: Da. Această problemă am descoperit-o în urmă cu 2 ani. Am tot amânat operația. Nu voiam să pierd turnee și mi-a fost și puțin frică. Acum, având și o contractură la piciorul stâng, am zis că dacă tot sunt în pauză ar fi bine să rezolv și cu operația și să pot respira bine, 100 %.

zerofotbal.ro: Te afecta asta pe teren?

Irina Fetecău: Da! Mult. Se aduna mult mai repede oboseala. Și cu cât amânam mai mult era tot mai rău. Acum sunt fericită că am scăpat. Sunt 3 săptămâni de la operație și deja mă simt diferit. Va fi din ce în ce mai bine!

zerofotbal.ro: Mă bucur. Anul trecut campioană națională după finala cu Miriam Bulgaru, dar anul acesta n-ai reușit să termini naționalele. Regrete?

Irina Fetecău: Regret, da. Pentru că îmi doream iar meciuri cu Oana Simion sau cu Miriam Bulgaru. Să fiu campioană anul trecut… rămâne cea mai frumoasă amintire a mea din tenis! A fost o săptămână magică anul trecut iar nivelul la care am jucat atunci mi-a dat multă încredere. Tocmai de asta îmi pare rău, că n-am putut să-mi apăr șansele și anul acesta. Am venit cu o contractură după finala de la Hammamet, am trecut peste sfaturile fizioterapeutului și am jucat dar când am simțit că sunt aproape de ruptură a trebuit să spun stop.

zerofotbal.ro: Ai jucat două finale la turnee ITF de 15.000 în 2017. Ce-ai vrea să se întâmple anul viitor? Unde te vezi anul viitor?

Irina Fetecău: Mi-aș dori în primul rând să fiu sănătoasă pentru că anul acesta a fost măcinat de accidentări și probleme de sănătate. Am reușit câteva rezultate bune dar n-am jucat decât din aprilie până-n septembrie. E greu când reintri să fii la nivelul la care erai, dar spre sfârșitul verii am jucat foarte bine și am făcut multe puncte în clasament. Așa că în 2018 imi doresc să fiu sănătoasă, ca să pot juca un număr mare de turnee și să ajung cel puțin în top 300. Nici anul acesta nu e însă terminat. Aș vrea să mai prind trei turnee.

zerofotbal.ro: Cum vezi ascensiunea din acest an a Mihaelei Buzărnescu? E un exemplu pentru tine?

Irina Fetecău: Oh, da. Mihaela îmi este cea mai bună prietenă, suntem foarte apropiate. I-am ținut pumnii pe tot parcursul anului și sunt foarte mândră de ce-a reușit. E o performanță incredibilă. O muncă de-o viață care în sfârșit se vede. Ea a fost operată de mai multe ori la genunchi, vreo 2 ani n-a jucat deloc. Am văzut mereu un talent uriaș la ea și aș vedea-o și în top 20 dacă va fi sănătoasă, pentru că încă are mici probleme din urmă, încă se simt accidentările.

zerofotbal.ro: Așa să fie. Știu că îți place să joci pe hard dar toate turneele ITF din acest an le-ai jucat pe zgură. De ce?

Irina Fetecău: Am ales așa din cauza accidentărilor. Genunchiul meu era destul de fragil iar suprafețele dure solicită foarte mult articulațiile Stilul meu însă e mai potrivit acolo și sper ca în primăvara viitoare să mă apuc din nou să joc pe hard. Mi-e foarte dor!

zerofotbal.ro: Spune-mi cum vezi tu, în tenis, clasamentul primilor cinci români în 2017?

Irina Fetecău: Categoric, Simona Halep prima. A realizat foarte multe anul acesta. Apoi ar urma Horia Tecău, care după o prima jumătate de an nu foarte bună a reușit cu multă muncă să urce și să câștige US Open. Pe 3 aș pune-o pe Mihaela Buzărnescu, care a avut o superascensiune și a câștigat foarte multe meciuri anul acesta. Pe 4 Sorana Cârstea, care a revenit, după accidentare, la nivelul ei cel mai bun iar pe 5 Marius Copil, care a reușit anul acesta cel mai bun clasament al lui, și e o mare mândrie pentru noi că avem și la băieți pe cineva în top 100.

zerofotbal.ro: După cum scria Paulo Coelho, un copil poate oricând să-l învețe pe un adult trei lucruri: cum să fie mulțumit fără motiv, cum să nu stea locului niciodată și cum să ceară cu insistență ceea ce își dorește. Ai vrea să înveți vreunul dintre aceste trei lucruri?

Irina Fetecău: Cred că le-aș putea învăța pe toate! 🙂 Să nu stau locului niciodată… asta deja mă caracterizează. Sunt o persoană foarte activă iar săptămânile astea de pauză au fost un chin pentru mine. Mi-ar plăcea să învăț să cer ceea ce-mi doresc.

zerofotbal.ro: Inclusiv ție?

Irina Fetecău: Mie îmi cer destul de mult. Celor din jur. Pentru că deobicei dacă apare un refuz, devin șovăielnică. Sigur, să cer ceva bun, corect…

zerofotbal.ro: Îți plac sărbătorile sfârșitului de an? Îți plac cadourile?

Irina Fetecău: E perioada mea preferată din an. Când eram mică eram topită după cadouri dar și acum îmi place să primesc.

zerofotbal.ro: Ce cadouri îți doreai când erai micuță?

Irina Fetecău: Eram mai materialistă când eram mică iar dacă puneam ochii pe o jucărie nouă, o carte nouă sau un telefon nou…trebuia neapărat să primesc cadoul pe care-l voiam.

zerofotbal.ro: Acum?

Irina Fetecău: Acum nu mai pun așa mult preț pe lucrurile materiale. Îmi doresc să fiu aproape de cei dragi, familie, prieteni și să fie casa plină de bucurie.

zerofotbal.ro: O vorbă, două, trei despre… Simona Halep?

Irina Fetecău: E un exemplu pentru noi toate și o mândrie pentru țara asta. Ar trebui apreciată mai mult. Ar trebui și să se investească mai mult în tenis acum că avem un model care este numărul unu mondial. Din interior, când știu câte lucruri îți trebuie ca să ajungi acolo… O vezi că de multe ori se antrenează la CNT, unde ne antrenăm și noi toate, o vezi lângă tine, numărul unu mondial, e fabulos! Noi ne dăm seama cel mai bine ce a realizat ea, din afară poate părea ușor. E un model de ambiție, dârzenie, atitudine…am putea lua multe de la ea.

zerofotbal.ro: Despre Grupul Vouă?

Irina Fetecău: Am crescut odată cu Grupul. Sunt foarte mândră de ce a realizat tatăl meu și de faptul că a păstrat același umor de bun simț și de bună calitate. Sunt mulți azi care promovează un umor sec, cu limbaj nu tocmai adecvat. Sunt mândră că și eu am făcut parte din fenomen mereu și că am fost alături de trupă, indiferent dacă s-au mai schimbat membrii. Formula de acum mi se pare extraordinară, au o cultură generală incredibilă!

zerofotbal.ro: Mulțumesc Irina!

Irina Fetecău: Mulțumesc și eu!

 
 
 
%d bloggers like this: