Foto, interviu Maria Csendes

maria2

zerofotbal.ro: Bună Maria. Vreau să te întreb cum te-ai simțit înotând alături de Sharon van Rouwendaal la Internaționalele României? Ambiții mai mari? Emoții mai mari?

Maria Csendes: Mă bucur că am avut ocazia de a înota alături de Sharon van Rouwendaal. E o sportivă completă, de renume internațional și a ridicat nivelul concursului. A fost o experiență specială. M-am străduit să mă apropii de limitele mele și chiar să le depășesc.

zerofotbal.ro: Ai terminat pe podium (a treia) între junioare la 200m fluture…la celelalte probe ai terminat mai în spate. În ce lumină vezi rezultatele tale la Internaționale?

Maria Csendes: Rezultatele mele de la acest concurs au fost mai bune decât mă așteptam, având în vedere că am trecut printr-o perioada dificilă. Acest lucru și nivelul ridicat al concursului mi-au redat încrederea în forțele mele.

zerofotbal.ro: Vorbește-mi puțin despre problemele pe care le-ai avut recent și despre problemele peste care trebuie să treci în mod obișnuit pentru a ajunge la performanță.

Maria Csendes: Sunt multe încercări în viața unui sportiv. Apar momente în care vrei să te lași, să uiți de tot… cum mi s-a întâmplat mie în ianuarie. Nu mai aveam încredere în mine, rezultatele de la Pitești nu au fost pe măsura așteptărilor mele, am avut probleme cu greutatea… dar cu ajutorul antrenorului meu și susținerea părinților am reușit să mă echilibrez și să depășesc acest moment dificil.

zerofotbal.ro: Îmi pare bine. Fără să aibă neapărat o legătură cu rezultatele, care dintre stiluri îți place mai mult?

Maria Csendes: Fluturele este stilul meu preferat, dar înot cu plăcere probele lungi de craul.

zerofotbal.ro: Care au fost momentele cele mai fericite pe care le-ai petrecut în bazin?

Maria Csendes: Momentele fericite sunt acelea când simt proba iar la finalul ei văd pe tabelă timpul pe care mi l-am propus.

maria1

zerofotbal.ro: Spre ce se îndreaptă ambițiile tale în înot? Unde vrei să ajungi? Unde vrei să te oprești?

Maria Csendes: Fac înot în primul rând pentru că îmi place. Îmi doresc să ajung cât mai sus. Am încercat și să mă las…dar nu poți renunța la ceva la care nu trece zi fără să te gândești.

zerofotbal.ro: Așa-i. Înafara bazinului ce te face fericită, ce te face să zâmbești?

Maria Csendes: Oamenii. Oamenii care-mi sunt dragi și mereu alături.

zerofotbal.ro: Originea ta maghiară ți-a creat vreodată neplăceri între români?

Maria Csendes: N-am avut niciodata neplăceri din cauza asta. Învăț la liceu maghiar, iar faptul că știu o limbă în plus mă poate ajuta pe viitor.

zerofotbal.ro: Cu siguranță. Spre sfârșit aș vrea să-mi spui ce gânduri ai azi, acum… despre Dumnezeu?

Maria Csendes: Cred că Dumnezeu există. M-a ajutat până acum și sper ca și de acum încolo să mă îndrume pe drumul drept.

zerofotbal.ro: Despre copilăria ta?

Maria Csendes: Am avut o copilărie cât se poate de frumoasă și fericită. M-am putut bucura de ea alături de niște părinți minunați și iubitori, care mă susțin în tot ceea ce fac.

zerofotbal.ro: Despre Camelia Potec?

Maria Csendes: Camelia Potec este o adevărată campioană, care face cinste României. E un exemplu de tenacitate și perseverență.

zerofotbal.ro: Despre muzică?

Maria Csendes: Am făcut opt ani de pian la liceul de muzică “George Enescu”, părinții mei fiind ambii muzicieni și profesori universitari la Academia de Muzică. Pe mine muzica mă liniștește și îmi dă o stare de bine la finalul unei zile grele.

zerofotbal.ro: Despre cărțile scrise pe hârtie?

Maria Csendes: Chiar dacă acum sunt folosite și cărțile electronice, părerea mea este că nu vor dispărea niciodată cele scrise pe hârtie. Eu citesc cu mai mare plăcere o carte scrisă pe hârtie.

zerofotbal.ro: Despre ședinta foto? 🙂

Maria Csendes: A fost o experiență neobișnuită. Nu am mai făcut până acum vreo ședință foto. Mi-a plăcut foarte mult și sper să mai am ocazia!

zerofotbal.ro: Mulțumesc Maria! Să-ți fie bine mereu!

Maria Csendes: Mulțumesc frumos!

Maria Csendes

Maria Csendes
Maria Csendes
Maria Csendes
Maria Csendes
Maria Csendes
Maria Csendes
Maria Csendes
Maria Csendes
Maria Csendes
Maria Csendes
Maria Csendes
Maria Csendes
Maria Csendes
Maria Csendes
Maria Csendes
Maria Csendes
Maria Csendes
Maria Csendes
Maria Csendes
Maria Csendes
Maria Csendes
Maria Csendes
Maria Csendes
Maria Csendes
Maria Csendes
Maria Csendes
Maria Csendes
Maria Csendes
Maria Csendes
Maria Csendes
Maria Csendes
Maria Csendes

 
 
 
%d bloggers like this: