Foto, interviu Marina Baboi

zerofotbal.ro: Bună Marina. Ai început anul aproape perfect… campioană balcanică, campioană națională U20, U23 și senioare, PB la 60 m plat 7,36s. Cum ai ajuns aici și ce ambiții ai pentru ce va urma anul acesta?

Marina Baboi: Toate aceste obiective le-am atins prin muncă și sacrificii. Am fost extrem de motivată să fac din anul 2018 cel mai bun an al meu, iar până acum am reușit tot ce mi-am propus. Cât despre ce urmează în 2018…îmi doresc să fie cel puțin la fel de bun ca începutul de an.

zerofotbal.ro: Te-a încurcat rău în pregătire vremea de afară?

Marina Baboi: În acest moment, condițiile meteo nefavorabile și mai cu seama zăpada sunt un impediment considerabil. Pregătirea în această perioadă se realizează afara și vremea nu e tocmai de partea noastră. Însă nu ne lăsam speriați și continuăm să muncim în ciuda frigului de afară.

zerofotbal.ro: 7,36 e un rezultat foarte foarte bun, dar 12 atlete U20 dintre care 8 din USA au alergat mai bine în acest an. Vreau să te întreb dacă tu consideri că ai ceva de învățat de la sprinterii din USA sau dacă crezi că doar condițiile de pregătire și calitățile lor motrice native îi împing în față?

Marina Baboi: De învățat avem mereu, indiferent dacă sportivul este din SUA, din Australia sau din Africa. Sunt de părere că majoritatea sportivilor din afară dispun în primul rând de condiții de pregătire și refacere mult mai bune, lucruri ce le fructifică și le pun în valoare calitățile motrice.

zerofotbal.ro: Vreau să te întreb…pe care dintre atleții, atletele de vârsta ta îi simți că vor ajunge la mari performanțe și pe care dintre sprinterele românce le simți că se pot apropia de tine?

Marina Baboi: Sunt foarte mulți tineri talentați, atât în generația mea cât și in rândul celor mai mici. Sunt sigură că România o să-și revină pe plan sportiv, mai ales în atletism. Am mare încredere că noua generație o să poarte din nou cu mândrie drapelul țării noastre.

zerofotbal.ro: Cum îți păstrezi motivația în timpul antrenamentelor și concentrația în timpul concursurilor?

Marina Baboi: Lucrurile acestea le înveți în timp, odată ce capeți puțină experiență. În timpul antrenamentelor mă motivează în primul rând dorința mea de a învinge, iar la concursuri concentrarea vine de la sine. Acela e momentul când arăți pentru ce ai muncit și când îți dorești să demonstrezi că ești cel mai bun.

zerofotbal.ro: Spuneai mai devreme de tricolor…Te motivează în plus roșul, galbenul și albastrul?

Marina Baboi: Evident! Ca orice sportiv, este o mândrie să porți drapelul țării sau să-ți se cânte imnul atunci când ajungi la anumite performanțe.

zerofotbal.ro: Alergi și când nu ești în echipament? După ce alergi în viața asta?

Marina Baboi: Acum alerg după o notă mare la Bacalaureat. Acesta este principalul meu obiectiv extrasportiv. În rest, alerg după fericire, după liniște și după iubire… în toate formele lor.

zerofotbal.ro: Unde găsești liniștea?

Marina Baboi: Liniștea o găsesc acasă, în familie, cu cei dragi. Liniștea o găsesc atunci când citesc, când ascult melodiile preferate, dar și atunci când sunt doar eu cu mine… singură.

zerofotbal.ro: Spune-mi unul dintre secretele tale. Doar unul…

Marina Baboi: De mică, îmi este foarte frică de întuneric. Foarte frică!!!

zerofotbal.ro: Crezi că Iepurasul o să fie drăguț cu tine anul ăsta? Ai merita…

Marina Baboi: Sărbătorile Pascale o sa le petrec în cantonament, iar tot ce îmi doresc este să îi am pe cei dragi aproape.

zerofotbal.ro: Mergi la biserică în noaptea Învierii?

Marina Baboi: Da, îmi doresc tare mult să ajung.

zerofotbal.ro: Da, n-o să fie întuneric în noaptea Învierii! Mulțumesc mult Marina! Să ai sărbători frumoase!

Marina Baboi: Mulțumesc! Sărbători Fericite!

 
 
 
%d bloggers like this: