Foto, interviu Melinda Pantiș

melinda pantis 1

zerofotbal.ro: Bună Melinda. Ai un nume frumos, original. Vreau să te întreb dacă, ținând cont de numele tău și de trecutul și prezentul tău mai războinic …ai avut, ai un nume de alint?

Melinda Pantiș: Nume de alint nu am dar pentru că eram cea mai mică atunci când am ajuns pe la lot, colegele și antrenorii mi-au zis și îmi zic “Pitic”.

zerofotbal.ro: Am auzit multe fete care spuneau că s-au îndreptat spre box pentru că au avut o copilărie grea, au fost pe la casele de copii… Copilăria ta cum a fost?

Melinda Pantiș: Într-adevăr, așa și este, eu însă m-am îndreptat spre box din pură curiozitate. Nu pot decât să le mulțumesc părinților mei pentru faptul că m-au crescut și mi-au fost alături. Am avut o copilărie frumoasă având frate și soră, deci nu mă plictiseam deloc! Am avut o copilărie ca la carte și regret puțin că a trecut prea repede!

zerofotbal.ro: Mai știi care a fost prima fată pe care ai bătut-o? 🙂

Melinda Pantiș: Da, țin minte și acum primul meu meci! A fost la un memorial la Călărași, unde am făcut 3 reprize cu 2 fete. La câteva luni după am boxat la campionatul național pentru medalia de bronz cu Jennifer Padeanu, ea fiind legitimată la CSM Craiova. Am câștigat înainte de limită prin abandonul adversarei!

zerofotbal.ro: Deci ai început bine și…ai continuat bine. Ești multicampioană națională și vicecampioană europeană la junioare. Ai avut parte de multe victorii frumoase dar și de eșecuri. Care a fost succesul care te-a marcat cel mai mult?

Melinda Pantiș: Succesul care m-a marcat cel mai mult a fost câștigarea primului titlu de campioană a României. Eram un copil care își dorea acest lucru foarte mult, pentru că aveam lângă mine, ca și exemple, colege campioane naționale de 7-8 ori pe atunci, plus campioane europene, mondiale…Și atunci, normal că a fost pentru mine ceva ce m-a marcat, pentru că așa mi s-a deschis ușa catre elită.

zerofotbal.ro: Și…înfrângerea care te-a durut cel mai tare? Te-a durut că n-ai bătut-o pe franțuzoaica Wassila Lkhadiri la europenele de anul trecut de la București?

Melinda Pantiș: Înfrângerea cea mai dureroasă pentru mine a fost cea de la Albena din 2013, din sferturile campionatului mondial de box pentru junioare și tineret. Deși am dominat lupta categoric, câștigând toate cele patru reprize, arbitrii au decis că cea care trebuie să meargă mai departe e adversara mea din USA. Consider că așa a fost să fie, ca acel lucru să mă ambiționeze să muncesc mai mult la antrenamente și să tratez cu seriozitate orice meci și adversar, indiferent de nivelul competiției. Deși nu am câștigat acea luptă, totuși m-am calificat la prima ediție a Olimpiadei Europene ce a avut loc în acest an în Azerbaidjan, la Baku.

melinda pantis 2zerofotbal.ro: Da, e greu de trecut peste nedreptăți. Mă bucur c-ai putut să o faci și sper să ai ocazia unei revanșe. Ai o lovitură preferată? Care e lovitura ta preferată?

Melinda Pantiș: Cred că orice boxer, fie fată, fie băiat, are una sau o serie de lovituri preferate. Lovitura mea preferată este croșeul de stânga.

zerofotbal.ro: Cum ai lucrat, cum lucrezi cu Adrian Lăcătuș? Mai sunt taine pe care nu le-ai învățat?

Melinda Pantiș: Am lucrat, lucrez și voi lucra excelent alături de maestrul Lăcătuș! Mă cunoaște de când am început boxul și îmi este ca un părinte spiritual (sau chiar ca un tată, pentru că petrecem mai mult timp în cantonamente – așa că nu prea pot spune ca mi-au lipsit părinții, fiindu-mi alături atât el cât și soția sa, doamna Mihaela Lăcătuș 🙂 ).

Lucrăm foarte bine pentru că îmi cunoaște stilul de luptă și mă ajută să progresez. Pot spune că e foarte valabilă și la mine vorba: “Învățăm toată viața și tot proști murim!”. Am învățat foarte multe taine ale boxului dar mai sunt foarte multe și încă mai apar altele noi. Încerc să țin pasul și nu numai să le descopăr ci să le și învăț, ca mai târziu să le pot pune în practică.

zerofotbal.ro: Cum e lupta pentru un loc la Rio? Am văzut că la ultimele campionate naționale Lăcrămioara Perijoc a coborât la categoria ta (de la 57kg la 51kg).

Melinda Pantiș: Frumoasă întrebare, dar a venit puțin cam devreme. Încă nu pot spune că mă lupt pentru un loc la Rio, deși îmi doresc din tot sufletul să ajung acolo.

Așa este, colega mea Lăcrămioara Perijoc a coborât în 51 kg., reușind și să câștige titlul anul acesta la această categorie. Deocamdată suntem amândouă la această categorie, urmând să mai avem meciuri și să participăm la câteva turnee, pentru ca până la urmă să se decidă cine va merge în calificări pentru Rio!

zerofotbal.ro: Când dai jos mănușile ce pasiuni ai? Ce altceva te atrage?

Melinda Pantiș: În puținul timp pe care îl am atunci când nu sunt în cantonament, mă impart tot între sala de antrenamente și scoală, dar îmi rămâne puțin timp și pentru alte mici distracții. Îmi place foarte mult să pictez, să pescuiesc, iar de 2-3 ani am o pasiune foarte mare pentru mașini, în special pentru cele vechi. BMW e30 și e36 (cunoscute și sub numele de ursuleț și pisicuța) sunt modelele mele preferate!

zerofotbal.ro: Am văzut că îți plac și tatuajele. Câte ai adunat? Care dintre cele de pe corpul tău îti place cel mai mult?

Melinda Pantiș: Da, tatuajele sunt o altă pasiune. Mi-ar place să am cât mai multe. Deocamdată m-am oprit la 7, preferatul meu fiind cel de pe umărul drept, motănelul din desenul animat Shrek.

zerofotbal.ro: Deci îți plac motănelul și pisicuța! 🙂 Și mie îmi plac. Alb sau negru?

Melinda Pantiș: Negru, pentru că este totul într-o culoare, după părerea mea: simțământul de neieșire în evidență….o goliciune mentală relaxantă…o evocare plină de mister a unei deschideri către noi posibilități sau resurse potențiale.

zerofotbal.ro: Muhammad Ali sau Joe Frazier? Teatru sau film?

Melinda Pantiș: Aleg…Muhammad Ali și filmul.

zerofotbal.ro: Mulțumesc Melinda!

Melinda Pantiș: Și eu mulțumesc!

Melinda Pantiș

Melinda Pantiș
Melinda Pantiș
Melinda Pantiș
Melinda Pantiș
Melinda Pantiș
Melinda Pantiș
Melinda Pantiș
Melinda Pantiș
Melinda Pantiș
Melinda Pantiș
Melinda Pantiș
Melinda Pantiș
Melinda Pantiș
Melinda Pantiș
Melinda Pantiș
Melinda Pantiș
Melinda Pantiș
Melinda Pantiș
Melinda Pantiș
Melinda Pantiș
Melinda Pantiș
Melinda Pantiș
Melinda Pantiș
Melinda Pantiș
Melinda Pantiș
Melinda Pantiș
Melinda Pantiș
Melinda Pantiș
Melinda Pantiș
Melinda Pantiș
Melinda Pantiș
Melinda Pantiș
Melinda Pantiș
Melinda Pantiș

 
 
 
%d bloggers like this: