Foto, interviu Mihaela Ghioca

“Performanța Simonei va atrage mult mai mulți copii în această lume frumoasă!”

zerofotbal.ro: Bună Mihaela! Spune-mi cum te-ai apropiat de tenis și cât îl simți de aproape azi?

Mihaela Ghioca: Bună! Chimia dintre mine și acest sport s-a produs încă de când eram foarte micuță. Am făcut înot întâi dar apoi, după insistențele mele, am ajuns la tenis. Și de 13 ani suntem într-o relație fără sfârșit.

zerofotbal.ro: Care sunt momentele de pe zgură de care îți amintești cu cel mai mare drag?

Mihaela Ghioca: Sunt multe momente frumoase pe care le-am trăit pe teren, dar cred că cele mai memorabile sunt acele meciuri grele și strânse, de unde revii de la minge de meci și câștigi. Acel sentiment după meci, este de nedescris. Și bineînțeles, îmi e dor de începuturile mele în această lume, când eram mici și stăteam de dimineață până seara pe teren cu prietenii și făceam fel și fel de teme și de jocuri pe puncte. Timpul trecea atât de repede iar noi tot mai aveam energie.

zerofotbal.ro: Da, frumos! Ce loc au Tenis Club AMG si UNEFS în prezentul tău și ce loc vrei să aibă în viitor?

Mihaela Ghioca: Tenis Club AMG este totul pentru mine. Visul meu este să consolidez o academie. UNEFS deasemenea, mă ajută să mă dezvolt și să învăț lucruri noi.

zerofotbal.ro: De curând s-a retras Cătălina Ponor și mă gândeam că emulația legată de Nadia Comaneci în gimnastica românească s-a încheiat abia acum. Cum vezi în tenisul românesc emulația pe care a creat-o Simona Halep? Unde v-a ajunge tenisul feminin românesc, având acum modelul numărului unu mondial?

Mihaela Ghioca: Consider că performanța Simonei va atrage mult mai mulți copii în această lume frumoasă. Potențial avem, acum ne trebuie și oameni care sunt dispuși să investească și să ajute tânăra generație, exact așa cum aș dori eu să fac la Tenis Club AMG.

zerofotbal.ro: Corect. Cât de mulți copii fac tenis la clubul tău?

Mihaela Ghioca: Sunt mulți copii care întâmpină cu brațele deschise această lume și acest lucru mă încântă. Sper să fie din ce în ce mai mulți.

zerofotbal.ro: Spune-mi un plus și un minus pe care le vezi când te uiți în oglindă.

Mihaela Ghioca: Mă zbat între ambiție și orgoliu.

zerofotbal.ro: Ambițiile sunt legate doar de tenis? Ce alte ținte mai ai?

Mihaela Ghioca: În principiu da. Tot ceea ce fac, fac pentru tenis și pentru dezvoltarea mea în această lume. Îmi place să dețin cât mai multe informații ca pe viitor să pot transmite mai departe din cunoștintele mele. O altă pasiune a mea este muzica. Mi-aș dori să am o carieră și în acest domeniu. Sunt cântăreață în devenire.

zerofotbal.ro: O vorbă, două despre… Raluca Joițoiu?

Mihaela Ghioca: A fost o jucătoare foarte bună. La rândul ei dorește să ofere tinerei generații secrete din spatele succesului. O respect foarte mult și îi urez succes în cariera de antrenoare și cine știe, poate cândva vom fi chiar partenere.

zerofotbal.ro: Florența Mihai?

Mihaela Ghioca: Dumnezeu să o odihnească!! Un simbol al tenisului românesc feminin care nu va fi uitat.

zerofotbal.ro: Principesa Margareta a României?

Mihaela Ghioca: În ziua în care s-au împlinit 60 de ani de la abdicarea forțată a Regelui Mihai, acesta a desemnat-o pe principesa Margareta drept moștenitoare a tronului. Consider că acesta a fost primul pas către acordarea încrederii unei femei, în ceea ce privește conducerea.

zerofotbal.ro: Cum vezi drepturile femeilor în secolul XXI? Au ajuns acolo unde trebuie?

Mihaela Ghioca: În zilele noastre, femeile lucrează, conduc, își construiesc și consolidează o carieră și în general muncesc cot la cot cu bărbații. Există și excepții…. Ele nu au trecut de la casnice la salariate, ci reușesc să le facă pe amândouă cu brio. Este doar un început și trebuie privit ca atare.

zerofotbal.ro: Mulțumesc Mihaela!

Mihaela Ghioca: Mulțumesc frumos.

 
 
 
%d bloggers like this: