Foto, interviu Ștefania Dospin

zerofotbal.ro: Bună Ștefania. Îmi pare bine să te revăd. Trăim vremuri pe care unii le-au numit “era post-adevăr”, vremuri în care sunt răspândite o grămadă de știri false și minciuni învelite frumos. Tu de care parte ești? Cât ești de aproape de adevăr? Te întreb și ca să știu cât de sincere vor fi răspunsurile tale 🙂 .

Ștefania Dospin: Bună ziua! Și eu mă bucur să te revăd. Pot spune că sunt destul de aproape de adevăr. Sunt o persoană ce consideră că indiferent de situație adevărul este o armă puternică. Sunt o persoană sinceră, câteodată prea sinceră. Îmi place să vorbesc… nu din povești. Sunt convinsă că există mulți ce scapă prin minciună dar acest tip de oameni nu evoluează în societate.

zerofotbal.ro: Bine ar fi. Spune-mi cum te-ai îndreptat spre polo? Ce simți în plus față de vremea în care înotai doar pe culoar?

Ștefania Dospin: Îmi plac provocările, iar propunerea pentru inventarea primei echipe de polo feminin la Dinamo mi s-a părut oportunitatea perfectă ca să mă autodepășesc. Tot aceleași emoții le trăiesc, am aceeași ambiție ca și la competițiile de înot doar că acum sunt înconjurată de oameni care trag pentru aceleași rezultate ca mine… spiritul de echipă este acest sentiment nou.

zerofotbal.ro: Cum sunt contactele sub apă? Lasă urme?

Ștefania Dospin: Câteodată, după meciuri, te trezești cu vânătăi și nu știi de unde le ai. Da, sunt puțin dureroase, dar așa cum primești așa și dai, nu din ură… în lupta pentru minge.

zerofotbal.ro: Cum sunt fetele de la Dinamo? Cum te-au primit fetele din Moldova în echipă?

Ștefania Dospin: Este adevărat, sunt multe sportive din Republica Moldova ce reprezintă echipa, dar clubul Dinamo este românesc. Chiar dacă ele sunt mai vechi în acest sport, ne-am acceptat foarte bine valorificându-ne abilitățile… ori viteza, ori forța, ori tehnica, toate ne fac un întreg.

zerofotbal.ro: Tu ce aduci în plus?

Ștefania Dospin: Eu vin cu viteza, totodată și rezistența. Este greu să înoți rapid când trebuie tot timpul să te întorci la poarta ta, să stai și cu capul afară și să și pleci pe contraatac. La acest capitol consider că ajut echipa.

zerofotbal.ro: Îmi spunea Floria Simion la sfârșitul anului trecut că naționala de polo feminin o să ajungă departe în scurtă vreme. Așa vezi și tu? E așa mare valul în poloul feminin românesc?

Ștefania Dospin: Naționala de polo feminin este una tânără, proaspătă, plină doar de talente și sportive puternice, determinate să câștige. Nu pot spune că acum e la un nivel scăzut, este bine plasată pe plan european, dar idealul nostru este să ajungem pe primele locuri.

zerofotbal.ro: Ce ți-ai propus pentru 2018? Care e a ta “to do list” pentru 2018?

Ștefania Dospin: Anul 2018 este unul foarte plin pentru mine. Am reușit eu să mi-l aglomerez mai mult decât trebuia. Mi-am propus să învăț, să evoluez într-un sport nou, să pot să iau bacalaureatul, să fiu admisă la facultate, să iau carnetul de șofer și după tot stresul, să călătoresc mult în străinătate.

zerofotbal.ro: Unde ți-ar plăcea să călătorești?

Ștefania Dospin: În Europa, cât mai departe de casă… Franța, Italia, Olanda… să explorez, să ajung acolo unde nu am reușit cu părinții. De acum sunt majoră și plănuiesc să plec oriunde îmi propun.

zerofotbal.ro: Da, sunt multe locuri frumoase. Două vorbe despre tine, despre temperamentul tau… Calmă, calculată sau impulsivă, nebunatică?

Ștefania Dospin: Pot spune că sunt calculată. Înainte de a face un lucru sau a-l spune, îl gândesc, îl pregătesc. Pe de altă parte sunt și nebunatică, la modul inofensiv… jucăușă, copilăroasă. Îmi place să am acest temperament, încercând să acopăr anii copilăriei, pierduți în munca din bazin.

zerofotbal.ro: Melancolică, visătoare sau veselă, optimistă?

Ștefania Dospin: De toate… și melancolică, sensibilă dar totuși greu de doborât, e nativul zodiei mele, Fecioară. Sunt și visătoare. Doamne și cât de visătoare sunt! O imaginație atât de bogată… îmi fac atâtea idei, încercând să le văd și în viața reală. Aici intervine și realismul, pentru că nici nu poți trăi din vise, trebuie muncit pentru ele. Și veselă, cea mai zâmbăreață fată din clasă, din bazin și de acasă. Sunt atât de optimistă! Viața e prea scurtă să am regrete sau să mă gândesc la greutăți așa că prefer să trec prin toate zâmbind frumos și aducând o stare bună cu mine.

zerofotbal.ro: Și două vorbe despre … Georgeta Kari?

Ștefania Dospin: Georgeta Kari este o femeie de nota 100, incredibilă… un model pentru multe persoane de gen feminin. În primul rând îi mulțumesc și în acest fel, căci fără ea și sacrificiile ei, ale soțului ei și ale antrenorului nostru, Florian Dumitrache, nu ar fi existat prima echipă de polo feminin a clubului Dinamo. În al doilea rând… este o femeie puternică. A ajuns până în momentul de față să lupte cot la cot cu noi la meciuri, fiind și un coechipier de valoare și un mentor pentru noi. În ultimul rând, deși ar fi mai multe de spus pozitive la adresa dumneaei, este o prietenă minunată, cu care poți vorbi și te poți înțelege

zerofotbal.ro: Ștefan cel Mare? Numele tău se leagă de el?

Ștefania Dospin: Eu așa simt, sunt moldoveancă de-a lui. A muncit și a luptat pentru țară, iar eu încerc să fac același lucru în felul meu, să muncesc și să duc steagul României dincolo de hotare… să audă toată lumea de ce e capabil un român la luptă.

zerofotbal.ro: Și muncești și în bazinul din Ștefan cel Mare! 🙂 Mulțumesc Ștefi! Să ai un an frumos de la început până la sfârșit!

Ștefania Dospin: Mulțumesc și eu pentru atenția acordată… ești ca deobicei o companie extrem de plăcută 🙂 .

 
 
 
%d bloggers like this: