Foto, interviu Ștefania Udrea

zerofotbal.ro: Bună Ștefania. Aș vrea să ne povestești puțin cum te-ai apropiat de handbal și cum te-ai apropiat de Dinamo.

Ștefania Udrea: Bună! Am început să practic handbalul când eram elevă la școala gimnazială “Marin Preda” din Siliștea-Gumești. Pot spune că jucam handbal doar la ora de sport, iar eu îmi doream ceva mai mult. M-am evidențiat, dar adevărul este că atunci am avut și un antrenor foarte bun, domnul Alexandru Sabin Cîrnaru, căruia îi voi mulțumi mereu pentru faptul că m-a ajutat să fiu cine sunt azi.

zerofotbal.ro: Aha, ești din satul Moromeților și a lui Marin Preda …frumos. Și în curtea lui Dinamo? Cum ai ajuns?

Ștefania Udrea: Când am terminat junioratul m-am gândit că adevăratul succes înseamnă să nu te oprești niciodată. Pentru mine asta înseamnă totul, pot spune ca este motto-ul meu în viață. Atunci am auzit că s-a înființat o nouă echipă la Dinamo. Prin îndrumarea mai multor persoane și prin dorința mea am ajuns aici și am fost primită foarte bine. Nu mă așteptam să mă integrez așa ușor, iar atunci mi-am dat seama că este echipa mea de viitor.

zerofotbal.ro: Cum a fost viața la Colegiul Tehnic Media? Bune și rele…

Ștefania Udrea: Viața la Colegiul Tehnic Media, n-a fost tocmai una ușoară dar una din care am avut de învățat foarte multe. Echipa pe care am avut-o în liceu a fost și va rămâne echipa mea de suflet. Am fost unite indiferent de situație, și datorită antrenoarei Maria Gabriela Covaci, care ne-a dat încredere de fiecare dată.

zerofotbal.ro: Dinamo e o echipă foarte tânară cu jucătoare foarte tinere. Aveți o voce mai puternică între voi în vestiar, pe parchet?

Ștefania Udrea: Da, Dinamo este o echipă ce s-a înființat de curând , cu un lot mai tânăr și fete din străinătate aduse pentru a întări și mai mult echipa. La început nu eram mobilizate, de unde și înfrângerile pe care le-am avut, dar cu timpul ne-am unit din ce în ce mai mult și așa am ajuns să avem rezultate pozitive. Am câștigat toate ultimele 7 meciuri.

zerofotbal.ro: Ai dat 3 goluri în ultimul joc, la Constanța. Cum a fost meciul?

Stefania Udrea: Foarte greu. Ele ocupau locul 2 în clasament dar știam de la început că vom câștiga pentru că am încredere în tot ce înseamnă Dinamo. În legătură cu golurile pe care le-am dat, n-au fost tocmai multe, dar sunt mândră că atunci când am o zi proastă sau repet anumite greșeli am lângă mine echipa care mă încurajează.

zerofotbal.ro: Obiectivul echipei în 2018? Obiectivul tău?

Ștefania Udrea: Munca este principalul obiectiv al echipei. Din punctul meu de vedere o echipă bine construită permite jucătoarelor să interacționeze, să se susțină. Despre mine…eu știu că fiecare plan pe care îl am de viitor depinde doar de mine și de ambiția de care dau dovadă

zerofotbal.ro: Ai o viteză foarte bună în joc. Te-ai cronometrat? Știi cât scoți pe 60m, 100m?

Ștefania Udrea: Da, am o viteză foarte bună, de unde și porecla… Motoraș, dar nu m-am cronometrat cât scot.

zerofotbal.ro: Se potrivește porecla, da. Voiam să te întreb… cum dormi înainte și după meciuri? Mai bine, mai rau?

Ștefania Udrea: De obicei înaintea meciurilor se întâmplă să nu poți să te odihnești normal, însă eu am mereu încredere în mine și în echipa mea.

zerofotbal.ro: Două vorbe despre…Alexandra Banciu?

Ștefania Udrea: Este colega mea de echipă, genul de sportivă care își dorește să câștige, ambițioasă. Avem de învățat multe una de la alta.

zerofotbal.ro: Ion Ivan?

Ștefania Udrea: Este un antrenor cu adevărat profesionist. Nu se limitează la a te îndruma în timpul programului fizic, ci ne susține, ne încurajează, motivează.

zerofotbal.ro: Ultima carte citită? Ultimul film bun văzut?

Ștefania Udrea: Ultima carte pe care am citit-o este Crima din Orient Expres și ultimul film pe care l-am văzut este Wonder Woman.

zerofotbal.ro: Mulțumesc Ștefania!

Ștefania Udrea: Îți mulțumesc și eu!

 
 
 
%d bloggers like this: