Gabriela Talabă, învingătoare la București!

Vacanța în România, prilejuită și de sărbătoarea zilei de naștere, a 22-a, i-a dat ocazia Gabrielei Talabă să sărbătorească și două victorii frumoase, obținute la turneul cu premii de 15.000 dolari de la București. Alături de Oana Simion a câștigat turneul de dublu iar duminică finala de simplu, având-o ca adversară pe argentinianca Victoria Bosio.

Finala de duminică a fost un spectacol reușit, cu multe schimburi foarte lungi (am numărat 44 lovituri pentru un punct, chiar la o minge pe final de meci) și cu o învingătoare care și-a păstrat perfect stăpânirea de sine și a știut să-și pună în valoare atuurile, backhand-ul aducându-i multe puncte frumoase.

La capătul finalei Gabriela ne-a declarat:

“A fost un turneu cu meciuri destul de dificile pentru mine dar în final a ieșit bine. Nu e ușor să stai atâtea ore pe teren însă cu cât e mai greu cu atât este și mai frumos iar scorurile vorbesc despre asta. Mă bucur enorm că am reușit să fac dubla dar și mai mult că am câștigat primul meu titlu de simplu din circuitul profesionist în această săptămână.

În finală m-am așteptat la o adversară bine pregatită, care să lupte pentru fiecare minge. Am văzut că a avut victorii importante împotriva unor jucătoare de nivel înalt. A fost un meci cu urcușuri și coborâșuri pentru amândouă iar scorul a fost destul de strâns pe parcursul întregii partide. Victoria este una specială pentru mine și îmi va rămâne întipărită în minte. Voi lucra în continuare la niște lucruri care trebuie îmbunătățite, iar în viitorul apropiat sper să joc la turnee mai mari.”

Rezultate finale:

Gabriela Talabă – Victoria Bosio 7-5, 6-4

Gabriela Talabă, Oana Simion – Elena Cadar, Elena Bogdan 6-3, 0-6, 12-10

 
 
 
%d bloggers like this: