Interviu și pictorial Valentin Olteanu

vali1zerofotbal.ro: Spune-mi cum ai luat hotărârea să te îndrepți spre polo. S-a legat de bucuria de a înota, de bucuria ce se citește în ochii fetelor când se apropie de poloiști, sau…?

Valentin Olteanu: Totul s-a întâmplat într-o singură zi sau mai bine zis într-o seară. Tatăl meu lucra la o firmă de turism. În fiecare seară venea la el o gașcă de prieteni și din vorbă-n vorbă a aflat că unul dintre ei a fost poloist. L-a întrebat: “Poți să-mi înveți copilul să înoate?”Așa a început totul.

zerofotbal.ro: Spre ce se îndreaptă ambițiile tale în acest sezon?

Valentin Olteanu: Pentru mine anul acesta pricipalul obiectiv este câștigarea campionatului de juniori la grupa mea de vârstă. Ce va veni peste este, ca întotdeauna, bine venit.

zerofotbal.ro: Cum vezi pasul spre o echipă de seniori? Va fi tot Dinamo? Ce înseamnă Dinamo pentru tine?

Valentin Olteanu: Am făcut un pas spre seniori pe la 14-15 ani, la Sportul Stundențesc unde am jucat trei sezoane. Anul acesta am debutat și la seniorii lui Dinamo în meciul cu Rapid. Din păcate pentru mine am ajuns la Dinamo cam târziu. De ce spun asta? Pentru că am cucerit cu Triumf București patru titluri de campion național, în 2007, 2008, 2010 și 2012. Însă, deși este ultimul an al meu de juniorat, sunt onorat să-mi termin această perioadă la Dinamo.

zerofotbal.ro: A trecut un an de când Dejan Stanojevic e antrenorul României. Cum vezi evoluția, progresul naționalei în perioada asta? Va fi bine la Rio, în 2016?

Valentin Olteanu: A adus mentalitatea de joc a sârbilor, care după părerea mea este cea mai bună. Și nu este vorba doar de echipa națională ci și de naționalele de juniori. Am jucat și eu de câteva ori împotriva juniorilor sârbi în perioada în care am jucat la echipa națională de juniori. După părerea mea este un mare câștig ca un antrenor sârb să vină și să aducă acea mentalitate.

vali2zerofotbal.ro: Știu că ești foarte prezent când e vorba de tenis. Ce alte sporturi îți mai plac?

Valentin Olteanu: Da, tenisul îmi place foarte mult. Ciudat este modul în care l-am descoperit. L-am învățat, sincer, din pariurile sportive. Am început să știu aproape orice despre fiecare jucător în parte. De asemenea, mi-am făcut și un site la care mai scriu din când în când. Alt motiv ar fi acela că am colegi și prieteni care practică tenisul și automat mai trebuie să mai cunoști câte ceva. În afară de tenis îmi place și darts-ul, iar jucătorul meu preferat este Phil Taylor.

zerofotbal.ro: Supranumit “The Power”. Frumos. Ținând cont că anul 2014 se termină curând, aș vrea să-mi spui care sunt, în opinia ta, primii cinci sportivi români ai anului și cei mai buni poloiști români în acest an.

Valentin Olteanu: România are foarte mulți sportivi valoroși și nu aș putea spune care e pe primul loc și care este pe ultimul. În polo este și mai greu deoarece sunt prieten cu majoritatea și nu aș vrea să-i supăr.

zerofotbal.ro: Încotro se duce timpul tău liber?

Valentin Olteanu: Nu prea am timp liber. Toată ziua mea este ocupată de antrenamente și școală. Școala, pe lângă polo, este importantă anul acesta, mai ales că am de dat bacalaureatul, deci timpul meu este foarte încărcat.

zerofotbal.ro: Ultimul film bun pe care l-ai văzut?

Valentin Olteanu: Ultimul film pe care l-am văzut și mi-a si plăcut este “The Giver”, adaptat după romanul omonim. Dacă ar fi să aleg actorul preferat, ar fi Al Pacino.

zerofotbal.ro: Alb sau roșu? Blondă sau brunetă? Război sau pace?

Valentin Olteanu: Sunt dinamovist, deci aleg amândouă culorile. A doua întrebare e și mai grea dar răspunsul e același: ambele îmi plac. Dacă este război trebuie să fie și pace. Iar dacă tot a venit vorba de politică aș vrea să dau un citat care m-a inspirat în ultimele zile: “Voi lupta până la ultima mea picătură de sânge, ca să ai dreptul să nu fii de acord cu mine”- Ion Rațiu.

zerofotbal.ro: Mulțumesc!

Valentin Olteanu:Și eu, mulțumesc!

Valentin Olteanu

Valentin Olteanu
Valentin Olteanu
Valentin Olteanu
Valentin Olteanu
Valentin Olteanu
Valentin Olteanu
Valentin Olteanu
Valentin Olteanu
Valentin Olteanu
Valentin Olteanu
Valentin Olteanu
Valentin Olteanu
Valentin Olteanu
Valentin Olteanu

 
 
 
%d bloggers like this: