Ioana Popa, vedeta “Naţionalelor”

Ioana PopaDacă Matty Aslan a rămas în memoria românilor cu o caricatură pe zi, înotătoarea Ioana Popa a trecut de această barieră la Campionatele Naţionale de înot având zile în care a numărat şi două victorii. Merită aplaudată pentru reuşitele la 200m mixt, 50m şi 100m bras, 200m liber şi 50m fluture. Pregătirea pe care o face în Statele Unite este cu siguranţă unul dintre ingredientele ce o ajută pe Ioana să fie cea mai bună nu doar ca brasistă. A ajutat-o desigur şi ambianţa frumoasă în care s-au desfăşurat “Naţionalele” anul acesta, ambianţă pentru care “vinovată” este Camelia Potec, din postura sa de secretar federal. Mă aşteptam însă ca mediatizarea concursului precum şi prezenţa lui Ilie Năstase a Nadiei Comăneci sau a Gabrielei Szabo să aibă o rezonanţă şi în dreptul rezultatelor juniorilor,  ceea ce nu s-a prea întâmplat.

Înafară de Ioana Popa care a strâns caimacul aproape la fiecare intrare în bazin, am apeciat şi evoluţiile Ionelei Cozma ( învingătoare la 50m, 100m şi 400m liber şi împreună cu colegele de la Dinamo la 4x100m liber),  Alinei Ene (victorii la 800m şi 1500m liber şi 400m mixt),  Cristinei Nicolae (învingătoare la 100m şi 200m spate) şi desigur evoluţiile lui Norbert Trandafir (învingător la 50m, 100m şi 200m liber şi 50m fluture) care a arătat că merită a fi urmărit la Campionatele Mondiale de luna viitoare.

O finală interesantă  a fost cea la 200m liber,  în care dinamovista Ionela Cozma a plecat foarte bine şi conducea după primele trei lungimi de bazin dar, acuzând probleme medicale,a fost întrecută de Ioana Popa şi apoi şi de Alina Ene. Ionela a câştigat în schimb finala la 50 m liber, în ultima zi, timpul său fiind cu 14 sutimi de secundă mai bun decât al Ioanei Popa.

Chiar şi fără recorduri sau rezultate deosebite au fost zile frumoase pentru nataţia românească iar eu sper că ambiţiile Cameliei Potec nu se vor opri aici şi că în viitor vor fi organizate de către federaţie şi concursuri internaţionale.

Campionatele Naţionale de înot

 

 
 
 
%d bloggers like this: