Medalii pentru Simona Sitar și Steluța Duță!

simonaUltima zi în care au fost programte sferturi de finală la europenele de la București a mai adus două bucurii delegației României și românilor, Steluța Duța și Simona Sitar reușind să se califice în semifinale și să-și asigure astfel câte o medalie.

O victorie mare a obținut Steluța, adversara sa, Svetlana Gnevanova, câștigătoarea ultimelor două ediții ale Campionatelor Europene, nefiind o amintire prea plăcuta pentru româncă. Lacrimile pugilistei noastre au arătat mai bine tensiunea meciului chiar decât lupta din ring.

Și Simona Sitar a facut un meci bun (decizie 2-0) reușind s-o învingă pe sârboaica Lidija Marjanovic și să pătrundă între primele patru la categoria 64 kg.

Cel mai așteptat meci al zilei a adus-o în fața Ioanei Mera pe campioana olimpică de la Londra și cvadrupla campioană mondială Katie Taylor. Ioana s-a închis bine în primele două reprize, reușind și să puncteze dar irlandeza și-a dat drumul la brațe în partea a doua a meciului și a încheiat meciul cu ko tehnic. Îmi spunea Ioana înainte de jocurile acestui campionat european : “Îmi doresc din tot sufletul să îmi spun cuvântul și la senioare și chiar dacă nu voi putea la campionatul acesta nu o să mă las până nu reușesc”, așa că mă aștept ca în anii ce vin să vină și revanșa.

Surpriza zilei a venit de la bulgăroaica Stoyka Petrova, cea care a învins-o clar (decizie 3-0) pe campioana olimpică de la Londra, englezoaica Nicola Adams.

CE Box- ziua 5

 
 
 
%d bloggers like this: