Mega-proiect pentru motorsportul românesc

  • Simone Tempestini va lua startul în Junior WRC cu Citroen DS3 R3T
  • Florin Tincescu va concura în Junior ERC cu modelul Citroen C2 R2 Max
  • Programul extern al piloților români se va desfășura pe o durată de doi ani

Simone Tempestini si Florinel  Tincescu aNapoca Rally Academy a prezentat oficial programul Junior NRA, un program prin care juniorii Simone Tempestini (19 ani) și Florin Tincescu (21 ani) vor participa în următorii doi ani în Campionatul Mondial de Raliuri, respectiv Campionatul European de Raliuri – un proiect revoluționar pentru România. Napoca Rally Academy, prima echipă din România care a câștigat un titlu în Campionatul European de Raliuri (ERC), și-a prezentat oficial și programul prin care îi va susține pe piloții Simone Tempestini și Florin Tincescu într-o campanie completă la nivel internațional pentru următorii doi ani.

Simone Tempestini, campion național la juniori în 2013, va participa în Campionatul Mondial de Raliuri (Junior WRC), iar Florin Tincescu, vicecampion la Cupa Dacia, va lua startul în Campionatul European de Raliuri (Junior ERC). „Acesta a fost obiectivul principal al echipei Napoca Rally Academy încă de la înființare. Ne-am propus să descoperim tinerele talente și apoi să le susținem să ajungă cât mai sus în carierele lor. Junior NRA este un proiect prin care Simone Tempestini și Florin Tincescu vor lua startul în cele mai importante competiții de raliuri din lume și sunt sigur că rezultatele lor nu vor întârzia să apară”, a spus Marco Tempestini, liderul Napoca Rally Academy.

La evenimentul oficial de lansare au participat și Alexandru Dedu, noul președinte al Federației Române de Handbal, și multiplul campion național de raliuri Titi Aur, doi sportivi de top ai României care știu cât de importantă este susținerea la începutul carierei. “Sprijinirea juniorilor este cel mai important lucru care se poate face în sport și cu siguranță voi aplica acest lucru și în handbal. Știu cât este de greu să începi de jos și de câte sacrificii este nevoie pentru a ajunge în top. Le doresc piloților Napoca Rally Academy mult succes în proiectul lor”, a spus Alexandru Dedu, un mare iubitor al mașinilor și vitezei. “Susținerea financiară în lumea sporturilor cu motor este foarte importantă și sunt încântat că Napoca Rally Academy are un astfel de program pentru tinerii piloți. Fără investiții în tinerii piloți, acest sport nu are niciun viitor”, a spus Titi Aur, primul pilot român care a avut un program complet în Campionatul Mondial de Raliuri.

Simone Tempestini, împreună cu copilotul său Dorin Pulpea, vor lua startul la toate cele șase raliuri din Campionatul Mondial incluse în Junior WRC cu un Citroen DS3 R3T. Încă de când a fost înființat, Junior WRC a fost o rampă de lansare pentru piloți, multiplul campion mondial Sebastien Loeb fiind primul câștigător al acestei competiții. Pentru Simone Tempestini sezonul în Campionatul Mondial va începe cu Raliul Portugaliei (3 – 6 aprilie) și va continua apoi cu Raliul Poloniei (36 – 29 iunie), Raliul Finlandei (31 iulie – 3 august), Raliul Germaniei (21 – 24 agust), Raliul Franței (2 – 5 octombrie) și Raliul Marii Britanii (13 – 16 noiembrie).

“Este o oportunitate uriașă și voi încerca să profit de ea la maximum. Am început deja testele cu noua mașină și deabia aștept să concurez alături de cei mai buni piloți din Junior WRC. Programul meu din WRC este stabilit pentru următorii doi ani, iar în primul sezon obiectivul meu este să adun cât mai multă experiență cu modelul DS3 R3T, o mașină complet nouă pentru mine, iar apoi, în 2015, să mă lupt pentru titlu”, a spus Simone Tempestini.

Campania lui Florin Tincescu, vicecampion la Cupa Dacia în 2013, a început cu etapa din Letonia și va continua cu raliurile din Azore (15 – 17 mai), Belgia (19 – 21 iunie), Cehia (29 – 31 august), Elveția (23 – 25 octombrie) și Corsica (6 – 8 noiembrie). Juniorul Napoca Rally Academy va concura cu modelul Citroen C2 R2 Max și va avea și el un program complet pentru următorii doi ani. “În acest sport cel mai important lucru este continuitatea și mă bucur că programul se întinde pe următorii doi ani. Concurența în Junior ERC este foarte mare, dar pentru mine este o oportunitate uriașă și voi profita de această șansă la maximum”, a spus Florin Tincescu, care va concura împreună cu Iulian Nicolaescu.

Napoca Rally Academy

 
 
 
%d bloggers like this: