Mondego, Danglars, Villefort …. Sharapova, Kasatkina, Ostapenko

Acum câteva zile am văzut o glumă amară pe Times New Roman, amară mai ales pentru că e doar puțin hiperbolizată. Foarte puțin. Prea puțin. Spuneau că românii i-au făcut Simonei Halep o statuie dar o acoperă de câte ori pierde vreun meci. Foarte aproape de adevăr. Păcat.. Mai ales că în țara asta chiar ai pe cine înjura.

Dar azi…. Nu știu prin ce găuri se vor băga azi “haterii”, “specialiștii” sau șmecherașii care scriu doar pentru a simți cum le suflă vântul în fund pentru ai împinge în față. Săptămâna asta Simona a lăsat doar patru ghemuri Mariei Sharapova, cea care cu mai mult sau mai puțin meldonium în sânge i-a luat 7 victorii, trei ghemuri Dariei Kasatkina, rusoaica care-o eliminase săptămâna trecută în primul meci de la Wuhan și șase ghemuri în semifinala cu Jelena Ostapenko, învingătoare în fața Simonei în finala de la Roland Garros.

Da. De astăzi Simona este cea mai bună jucătoare din lume, prima româncă care reușește asta în tenisul feminin și a 25-a jucătoare lider mondial în circuitul WTA iar această mare bucurie adusă nouă trebuie aplaudată. Știu că românii sunt buni în a aduce osanale sau a înjura dar astăzi … mă rog pentru aplauze. Atât. Aplauze.

 
 
 
%d bloggers like this: