Noi antrenori la Oradea, Steaua şi Rapid

polo steaua dinamo 080 copyVara ce stă să se încheie nu peste mult timp a adus câteva schimbări pe băncile tehnice ale echipelor din Superliga Naţională de Polo. Astfel, Rapid Bucureşti l-a numit antrenor prinicipal pe Silviu Ceobanu, acesta urmând a fi asistat de Sorin Turcu. Multiplu campion naţional cu giuleştenii la începutul anilor 2000, Ceobanu se întoarce într-un rol bine cunoscut şi cu planuri măreţe, suflarea alb-vişinie fiind impulsionată de demararea, din toamnă, a reconstrucţiei bazinului de polo din spatele peluzei stadionului „Valentin Stănescu” dinspre Opera Comică. Drept urmare, Rapidul va începe un proiect de selecţie a elevilor de clase primare din şcolile aflate în cartierele Crângaşi, Giuleşti şi 1 Mai, sperându-se într-o revigorare a polo-ului din zona Podului Grant odată cu întoarcere rapidiştilor mai aproape de „locul de baştină”. Până la finalizarea şantierului, estimat a dura aproximativ un an şi jumătate, Rapidul va continua, cu probabilitate ridicată, să îşi desfăşoare meciurile de „acasă” în Bazinul Floreasca, la fel ca în ultimele sezoane.

La Oradea, internaţionalul Kalman Kadar preia frâiele echipei din oraşul natal, toate datele ecuaţiei părând a fi de partea sa. Pe de-o parte, experienţa, atât individuală cât şi a colectivului, există din plin (Kadar a jucat sub tricolor la cel mai înalt nivel, iar CSM-ul a câştigat toate ediţiile Superligii din anul 2006 încoace, ba mai mult, fundaşul a făcut parte din această echipă), iar acesteia i se adaugă şi soliditatea financiară a formaţiei de pe malul Crişului, pe lângă bugetul ridicat alocat participării în competiţie existând, momentan, şi promisiunea din partea preşedintelui Florin Birta a transferării înainte de începere campionatului 2015-2016 a unor poloişti care să consolideze lotul.

Din păcate, la polul opus orădenilor par a sta dinamoviştii, ale căror probleme financiare l-au determinat pe Andrei Iosep să părăsească echipa. Surpriza nu s-a oprit aici, Iosep primind imediat telefon din Ghencea, la care a răspuns afirmativ, aşa că în sezonul viitor, duelul CSM Oradea – Steaua va fi interesant nu doar prin prisma reeditării finalei din primăvară, ci şi prin aceea a confurntării celor doi tineri și ambiţioşi antrenori, care vor încerca să îşi adjudece medaliile de aur.

 
 
 
%d bloggers like this: