Ora 12 a venit… la mulți ani, România!

IMG_6042fotomicaRomânii și-au regăsit de multe ori obiceiul de a se trezi în ceasul al 12-lea. Au făcut-o de câteva ori în decembrie, au făcut-o și luna trecută și probabil o vor mai face… Nu știu de ce tot ce se întamplă bun în România se întamplă după ce Cenușăreasa își pierde pantofiorul, de ce mereu în ultima clipă, de ce după ce se aude a 12-a bătaie a ceasului. O să ajung să-mi doresc s-o văd pe Cenușăreasa desculță.

Cert e ca speranțele și energiile românilor, speranțele și energiile sportivilor români, arată mereu mai bine la sfârșit de an. Am văzut ieri un film făcut de Giuseppe Tornatore la sfârșitul anilor 90. Malena. Un băiețel se îndragostește de aerul unei frumoase italience și trece mai usor peste ororile celui de-al doilea război mondial, având mereu în suflet imaginea ei, imaginea Monicăi Bellucci. Mă gândesc că sportul , sportivii pot face românilor același bine pe care Malena, Monica Bellucci, l-a făcut puștiului. Înainte de 1989 refugiul în sport era foarte manifest pentru că românii își doreau asta, tânjeau după acest refugiu în sport și în artă. Nu știu de ce mulți români au pierdut asta, așa cum au pierdut și din plăcerea de a se bucura pentru succesul altuia. Dacă el, ea a câștigat însă, trebuie cineva să muște din câștigul âsta, să-și facă poze lângă campioni, să le bage sau să le scoată vorbe din gură sau să le arunce firimituri care nu duc nicăieri.

Eu găsesc că e mai mult decât frumoasă Alina Rotaru înconjurată de roșu, galben și albastru. Credeți că lângă cea mai bună atletă a momentului mai e nevoie de cineva care să dilueze această foto?

IMG_6076fotomica

 
 
 
%d bloggers like this: