Patzaichin şi Doroftei, handbalişti de ocazie!

Ivan Patzaichin.Liga Profesionistă de Handbal organizează în weekend, în Sala Concordia din Chiajna, “Cupa LPH-TOP 4”, primul turneu amical sub egida sa. La eveniment sunt invitate şi trei mari personalităţi ale sportului românesc: Ivan Patzaichin, Gabriela Szabo şi Leonard Doroftei. Aceştia vor da lovitura de începere la partide şi vor sta la dispoziţia fanilor pentru poze şi autografe.

Primul meci are loc vineri de la ora 16.00 şi pune faţă în faţă vicecampioana HC Odorhei şi Dinamo Bucureşti. La competiţie mai participă Ştiinţa Bacău şi Potaissa Turda, ocupantele locurilor 3 şi 4 în liga masculină. În pauza meciurilor se vor organiza tombole pentru spectatori şi concursuri de aruncare la ţintă, iar premiile vor consta în mingi şi echipament sportiv. Evenimentul va fi prezentat de celebrul Cristian Ţopescu. Vor exista patru brigăzi de arbitri, printre care şi perechea Constantin Din – Sorin Dinu, cel mai valoros cuplu de arbitri din istoria arbitrajului românesc. Aceştia au fluierat în 2008 finala mică a Olimpiadei de la Beijing.

“Am preluat modelul de la ligiile profesioniste de top din străinătate, care funcţionează deja de câteva decenii. Cupa Ligii acoperă un gol competiţional între tur şi retur, ţine jucătorii în priză. În plus, afară, turneul este un stimulent pentru echipe deoarece doar primele patru echipe la finalul turului pot participa, iar câştigătoarea primeşte dreptul de participare în cupele europene. Pe viitor, în funcţie de dorinţele cluburilor şi ale federaţiei, putem implementa şi acest lucru. Ne dorim astfel să facem din acest eveniment un show profesionist ca în occident, în care fanii să se simtă bine în tribună, să interacţioneze cu participanţii şi să aibă ocazia să vadă câteva legende ale sportului”, a declarat Alexandru Dedu, preşedintele LPH.

 

PROGRAMUL COMPETIŢIEI

 Vineri 25.01

ora 16.00 HC Odorhei – Dinamo Bucureşti

ora 18.00 Ştiinţa Municipal Dedeman Bacău – ASC Potaissa Turda

Sâmbata 26.01

ora 15.30 Ştiinţa Municipal Dedeman Bacău – Dinamo Bucureşti

ora 17.30 HC Odorhei – ASC Potaissa Turda

Duminica 27.01

ora10.00 Potaissa Turda – Dinamo Bucureşti

ora12.00 HC Odorhei – Ştiinţa Bacău

 
 
 
%d bloggers like this: