Prietenii lui Tomas de Torquemada

Tomas de TorquemadaCu toate că mormântul Marelui Inchizitor, Tomas de Torquemada, a fost profanat acum mai bine de o sută de ani iar oasele i-au fost arse, spiritul lui pare că nu a obosit prea tare şi a ajuns şi pe malurile Dâmboviţei zilele trecute.

   Cavalerii dreptăţii din presa românească plus soacra de serviciu s-au adunat cu toţii, au prins-o pe vrăjitoare şi au început sportul cu aruncatul pietrelor. Dacă nu-l ştiti, e sportul acela cu vechi tradiţii, menţionat şi în Biblie. Scopul jocului e să arunci cât mai multe pietre şi s-o faci pe Alina Dobrin să plângă.

 Dar dacă fariseii au fost întorşi din drum de Iisus şi au lăsat pietrele jos, cruciaţii români au intrat în rahat, care cum a putut, au ridicat pietrele şi au aruncat unde s-a nimerit.

    Au pus în mişcare toate „sursele anonime” şi ce să vezi, toate „sursele anonime” aveau cunoştinţă de prezenţa unui mare număr de lesbiene între handbalistele românce. Până şi „cercetătorii americani” ar fi mândrii de aşa o descoperire. Au trecut apoi la etichetarea lesbienelor şi împărţirea lor pe tabele şi categorii. Deocamdată se pare că vrăjitoarele daneze sunt pe primul loc, dar cum şase-şapte junioare de la Rapid vin şi ele din urmă înseamnă că ne apropiem şi noi. Apoi oamenii au început să introducă citate celebre, soacra cea virtuoasă şi prinţul încornorat declarând în faţa celor ce le sorbeau vorbele că Alina şi Cristina aveau bunul obicei de a se mângâia şi săruta doar în prezenţa lor sau a copilului. Şi pentru că după toate astea trebuia trasă o linie şi hilarul şi grotescul trebuiau să se împreuneze, distinsul domn editorialist Caramavrov cere disperat ajutor : “cazul e grav şi necesită o analiză serioasă, la care să participe părinţii, şefii clubului Rapid, antrenorii, reprezentanţi ai Ministerului Sporturilor şi ai Federaţiei Române de Handbal”. În locul lui aş încerca să vorbesc şi cu primul ministru, câţiva lideri de sindicat şi poate şi cu câteva asociaţii de proprietari, pentru că aşa nu se mai poate trăi în ţara asta.

   Cert e că dacă aş folosi şi eu masca ruşinii aş îndesa-o pe faţa celor care lovesc tastele ca să arunce cu pietre fără discernământ.

Spânzuratoare

 
 
 
%d bloggers like this: