Săptămână reușită pentru echipele românești în cupele europene

Putem consemna o sătpămână bună pentru echipele sportive românești care evoluează în cupele europene, cu victorii la baschet, volei, polo și handbal. Miercuri (24 ianuarie) a fost o zi plină, cu două meciuri de baschet (unul câștigat și altul pierdut), două de volei (ambele câștigate) și unul de polo (câștigat), venite să completeze programul început duminică, 21 ianuarie, la handbal feminin și marți, 23 ianuarie, la baschet feminin.

În Liga Europei Centrale la baschet feminin (CEWL), CSU Alba Iulia, Olimpia Braşov şi CSM Satu Mare s-au calificat în turneul semifinal al competiției. Cum trei dintre cele patru semifinaliste sunt din România, există posibilitatea ca Final Four-ul programat pentru 3-4 martie 2018 să fie organizat în țara noastră. Satu Mare și-a obținut tichetele pentru careul de ași încă de marți, în urma victoriei din Cehia, scor 79-54, împotriva lui SBS Ostrava. Sătmărencele rămân neînvinse după cinci meciuri în competiție, mai având de jucat acasă, cu aceeași Ostrava, pe 14 februarie. Miercuri seară, CSU Alba Iulia a cedat la limită, tot în Cehia, la Žabiny Brno (74-77), suficient, însă, pentru a-și menține locul secund în clasamentul final al Grupei A, la două puncte în spatele liderului CSU Brașov (cinci victorii / o înfrângere). Din păcate, la masculin, în faza a doua a grupelor FIBA Europe Cup, U-BT Cluj-Napoca a cedat miercuri la Donar Groningen (72-92), ajungând la două victorii și două eșecuri în această fază a competiției.

La volei feminin, Alba Blaj își continuă parcursul fără cusur din Liga Campionilor, adjudecându-și miercuri seară a treia victorie din tot atâtea posibile, 3-1 (25-20, 20-25, 25-16, 25-20), în Franța, la ASPTT Mulhouse VB, ceea ce le menține pe prima poziție a grupei A (9 puncte, setaveraj 9-2). În Cupa Challenge, Știința Bacău s-a impus cu 3-2 în manșa tur a optimilor de finală pe terenul elvețiencelor de la Sm’Aesch Pfeffingen, făcând un pas pentru calificarea în sferturi. Tot în optimi, CSM Târgoviște are un meci nu tocmai ușor joi seară, la Olympiakos Pireu.

La polo, tot miercuri seară, Steaua București a câștigat meciul din etapa a șaptea a Grupei B cu olandezii de la AZC Alphen, 15-4 în deplasare (0–4, 0–3, 0–5, 4–3).

În fine, în Cupa EHF la handbal feminin, HC Zalău a învins-o duminica trecută, în Cehia, pe DHK Banik Most (25-22), nu aceeași performanță reușind și SCM Craiova, care s-a recunoscut învinsă de Kuban Krasnodar (26-28). Cele două echipe își continuă parcursul în grupele Cupei EHF sâmbătă, ambele jucând acasă retururile meciurilor cu Most și Kuban.

 
 
 
%d bloggers like this: