Școala 181 Bucureşti – Activ Plopeni 27-21 (11-6)

IMG_4825emyACS Şcoala 181 Bucureşti s-a impus duminică seara în faţa formaţiei Activ Plopeni cu scorul 27-21, într-un meci pe care l-a condus în integralitate. Probabil că momentul cheie al întâlnirii contând pentru etapa a XVIII-a a Seriei A din Divizia a la handbal feminin a fost eliminarea de două minute dictată de brigada doljeană de arbitri Dumitru-Ionescu împotriva antrenorului prahovencelor, Florin Ciupitu, pentru proteste vehemente. Sancţiunea a venit după ce profesorul Ciupitu fusese avertizat în prealabil cu un cartonaş galben şi într-un moment al meciului în care oaspetele evoluau deja cu o jucătoare în minus pe teren. Dat fiind că o a doua handbalistă a fost obligată să părăsească suprafaţa de joc pentru a valida eliminarea antrenorului, Plopeniul a fost nevoită să joace pentru un minut şi jumătate în patru jucătoare de câmp. Din acel minut 18 al primei reprize, în care tabela arăta 8-6 pentru Şc. 181, Plopeniul nu a reuşit să mai înscrie până la pauză. A avut ocazia la chiar ultima fază a primului mitan, când a beneficiat de o lovitură de la 7 metri, dar s-a opus  portarul bucureştencelor, Emilia Anghel.

Anghel şi seceta de goluri

Emilia Anghel a fost, de altfel, şi remarcata primei părţi, închizând poarta contra atacurilor oaspete şi primind aplauzele celor aproximativ optzeci de spectatori din Sala Floreasca. Au fost zece atacuri ale prahovencelor neconcretizate şi, dacă în minutul 20 scorul era 9-6 pentru gazde – păstrându-se, încă, în limita de două, trei goluri trasată din cel de-al cincilea minut de joc – până la finalul reprizei diferenţa a crescut la cinci goluri. Este drept că în ultimele zece minute ale primei părţi, nici Şc. 181 nu a reuşit să găsească plasa porţii în mai mult de două rânduri, motiv pentru care la cabine s-a intrat doar cu 11-6 (cel mai redus scor la pauză din această etapă).

Linie de clasament similară în retur

După întâlnirea de duminică seară, Şcoala 181 a egalat-o pe Activ Plopeni la numărul de victorii obţinute în returul campionatului, început pe 11 ianuarie: în cele şase partide disputate până acum în retur, ambele echipe au două victorii şi patru înfrângeri. În acest neoficial duel cap la cap, Plopeniul are perspectivele de a reveni în frunte, dat fiind că week-end-ul viitor primeşte vizita ultimei clasate, Spartac Bucureşti (nicio victorie, un egal, cincisprezece înfrângeri), pe când ACS Şcoala 181 se deplasează la Buzău pentru a înfrunta o formaţie care a arătat un handbal de înalt dinamism în meciul cu liderul Rapid Bucureşti (33-33).

Statistici diverse

 • Goluri înscrise în primele reprize din cele cinci meciuri ale etapei: 36 (Ştiinţa Bucureşti – HC Piatra Neamţ), 34 (CSM II Bucureşti – Danubius Galaţi), 32 (Rapid Bucureşti – HC Buzău), 24 (Spartac Bucureşti – CSU Târgovişte), 17 (Şc. 181 Bucureşti – Activ Plopeni);
 • Activ Plopeni, cel mai slab atac al etapei alături de cel al Spartac Bucureşti (21 de goluri);
 • A opta victorie a sezonului pentru Şc. 181; Activ Plopeni rămâne la şapte;
 • 62% din victoriile Şc. 181 din acest sezon au fost obţinute pe teren propriu;
 • Şc. 181 depăşeşte borna de 450 de goluri marcate în campionat;

Clasamentul Seriei A a Diviziei A după etapa a XVIII-a

 1. Rapid Bucureşti 17 meciuri, 49 de puncte
 2. Ştiinţa Bucureşti 17 m, 42 p
 3. CSHM Buzău 16 m, 32 p
 4. Danubius Galaţi 17 m, 24 p
 5. HC Piatra Neamţ 16 m, 24 p
 6. CSM II Bucureşti 16 m, 22 p
 7. Şc. 181 Bucureşti 16 m, 22 p
 8. Activ Plopeni 16 m, 21 p
 9. Ştiinţa Bacău 16 m, 21 p
 10. CSU Târgovişte 17 m, 9p
 11. Spartac Bucureşti 16 m, 1 p

 
 
 
%d bloggers like this: