Scrisoare deschisă adresată de F.R. Canotaj ministrului Tineretului și Sportului, Marius Alexandru Dunca

Stimate Domnule Ministru,

Ne adresăm dumneavoastră deoarece ați declanșat un atac fără precedent în istoria sportului românesc la adresa unei federații sportive naționale, respectiv Federația Română de Canotaj.
În loc să veniți în sprijinul sportivilor nedreptățiți, ați considerat oportun să porniți o întreagă campanie de denigrare la adresa canotajului românesc. 
Am urmărit intervențiile dumneavoastră privind subiectul premierilor sportivilor și nu înțelegem ce vină purtăm noi pentru că suntem ultimii pe lista priorităților MTS.
Argumentele la care dumneavoastră faceți referire, considerăm că sunt total neadecvate subiectului în discuție.
Ne reproșati că avem cel mai mare buget, da așa este, ne reproșați că ne pregătim tot anul, da este adevărat, ne reproșati că stăm în bazele MTS, corect! DA, toate acestea se fac în numele performanței sportive. Dumneavoastră, Ministrul Sportului din această țară, considerați că se poate altfel? Sunteți binevenit să ne prezentați soluțiile dumneavoastră.
Considerăm că poziția dumneavoastră de ministru nu vă permite să denigrați domeniul care v-a fost încredințat spre administrare, ci ar trebui în primul rând să vegheați ca astfel de situații să nu existe, iar dacă acestea se ivesc, aveți obligația de a le găsi o rezolvare și nu de a le transforma în confruntări.
Cu respect vă atragem atenția că interventiile dumneavoastră au dus la dispute neprincipiale între diferite federații sportive naționale, lucru total inacceptabil, joc în care FR Canotaj nu va intra niciodată.
Vă scriem aceste rânduri, cu durere pentru lipsa de respect și desconsiderare față de sportivi, antrenori, oficiali, față de întreaga familie a Canotajului Românesc.
Avem speranța că asistăm doar la un episod nefericit și nu este aceasta poziția oficială a Ministerului Tineretului și Sportului față de Federația Română de Canotaj.

Hai România !

 
 
 
%d bloggers like this: