Start bun la europenele de box

anna laurell vs mireille fontunTrecând peste glumele fără sare ale primarului Piedone, legate de bărbații sportivelor participante la Campionatele Europene de box feminin, festivitatea de deschidere a avut note inedite și interesante. Mi-a plăcut s-o văd pe Gabi Szabo pe ring, mi-a plăcut s-o aud pe Ioana Mera rostind cu un perfect accent “british” jurământul sportivelor și mi-au plăcut și copiii prinși în horă pe ring.

Din fericire sânge românesc n-am văzut în galele acestei prime zile deși moldoveanca Iulia Coroli a trecut prin momente grele în lupta cu Nicola Adams, pierdută clar la puncte. Niciuna dintre sportivele antrenate de proaspătul tată Adrian Lăcătuș n-a boxat astăzi.

Cel mai frumos meci al zilei le-a opus pe suedeza Anna Laurell și olandeza Mireille Nouchka Fontun, în limitele categoriei 75 kg. Multă energie, multe lovituri la figură și un echilibru evident. Toți cei trei arbitrii au văzut-o câștigătoare în fiecare repriză, la limită (10-9), pe olandeză.

Startul europenelor fiind promițător, aștept cu speranță meciurile româncelor și aștept cu speranță și un public mai numeros în Sala Polivalentă.

CE Box

 

 
 
 
%d bloggers like this: