Voleibalistele de la CSM București, optimiste înaintea derbiului de la Blaj

Cel mai important meci al etapei din campionatul național se joacă duminică (ora 14.45, în direct, pe Digi Sport 3) între CSM București, liderul clasamentului, la momentul actual, și gazdele de la CSM Volei Alba Blaj, ocupanta locului secund.
Lupta pentru supremația ligii feminine de volei este din ce în ce mai acerbă. CSM București, echipa care conduce clasamentul în acest moment (34 de puncte), se deplasează duminică la Blaj, unde va da piept cu formația de pe poziția a doua, CSM Volei Alba Blaj (33 de puncte).
”Tigroaicele” nu concep să se întoarcă fără puncte din confruntarea cu rivalele de la Blaj, echipă care merge ceas în Liga Campionilor și care, în competiția internă, are o singură înfrângere, chiar în fața echipei lui Ferhat Akbaș.
”Ne așteaptă un meci foarte dificil, miza este mare, ne dorim să ne întoarcem cu trei puncte, deși știm că nu este ușor. Le felicit pe jucătoarele de la Blaj pentru parcursul excepțional din Liga Campionilor, dar moralul nostru pentru acest meci este foarte bun. Vom lupta de la primul punct până la ultimul. Ambele echipe au jucătoare valoroase, pregătite bine, va conta cine este mai norocoasă”, a mărturisit Ioana Baciu, în timp ce Olivera Medic a precizat: ”Suntem singura echipă care le-a bătut până acum în campionat, în acest sezon, dar știm cât de dificil este să jucăm la ele acasă, fanii creează o atmosfera foarte bună pentru gazde, iar eu am simțit asta, pentru că joc de trei sezoane aici și am avut multe meciuri la Blaj. Ele sunt mai bune acum față de primul nostru meci împotriva lor, au adus jucătoare noi, ca și noi, de altfel, și din acest motiv cred că va fi un meci interesant. Ar putea fi decisiv în privința luptei la titlu și ar conta mult dacă vom lua trei puncte”.
Antrenorul de la CSM București, turcul Ferhat Akbaș, a vorbit despre importanța partidei și crede că presiunea va fi pe voleibalistele de la Blaj
”Va fi un meci foarte greu, am câștigat primul meci cu ele, dar acum lucrurile vor fi diferite. Mereu e greu să joci la Blaj, suporterii fac atmosferă frumoasă. Ele trebuie să câștige pentru că noi suntem liderii în campionat. Este unul dintre cele mai importante jocuri, dacă vom câștiga va fi o diferență de 3-4 puncte, în funcție de scorul partidei, iar dacă ele vor învinge, se va strânge lupta pentru titlu”, a explicat antrenorul, apoi a dezvăluit unde s-ar putea face diferența: ”Echipa lor e una echilibrată, dar nu are vedete, care să schimbe radical soarta unui joc. Noi suntem fericiți că Jovana Brakocevic s-a adaptat, a suferit o accidentare, dar s-a recuperat foarte bine, este foarte utilă echipei noastre, și nu doar ea, sunt mulțumit de toate jucătoarele, muncesc din greu”.

 

 
 
 
%d bloggers like this: