Adi Vasile va fi selectionerul nationalei de handbal feminin a Romaniei

January 19, 2021

Adi Vasile, antrenorul celor de la CSM Bucuresti, a acceptat oferta de la Federatia Romana de Handbal si va fi selectionerul nationalei de handbal feminin a Romaniei. Obiectivul acestuia este unul extrem de clar: calificarea Romaniei la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Contractul acestuia este valabil doar pe o perioada de 11 luni si ramane de vazut in ce masura va fi acesta prelungit in cazul unei calificari a Romaniei la turneul de handbal al Olimpiadei de la Tokyo. Alegerea, insa, poate fi considerata una destul de surprinzatoare, avand in vedere lipsa de experienta a acestuia la nivel inalt. Adi Vasile a fost preparatorul fizic si antrenorul secund al CSM Bucuresti in perioada 2014-2019, iar incepand cu 2019 a preluat formatia bucuresteana ca principal. Nu a reusit decat o clasare pe locul 2 la finalul acestui sezon intrerupt de pandemia de coronavirus (titlul fiind acordat celor de la SCM Ramnicu Valcea), insa nu sunt sigur ca nu ar fi fost la fel si in cazul in care nu era intrerupt sezonul. Ramnicu Valcea a mai castigat titlul si in 2019, oprind o dominatie de 4 ani a celor de la CSM Bucuresti in campionatul Romaniei (dominatie care inca le mai asigura si azi un wild card pentru Liga Campionilor, intrebarea principala fiind, insa, pana cand). 

“Este extrem de onorant sa fiu in aceasta pozitie. Fara indoiala este cea mai mare onoare a vietii mele sa fiu antrenorul echipei nationale, o echipa nationala cu care am crescut la televizor. Este un drum pe care de-abia astept sa-l incepem. Eu si staff-ul meu suntem foarte motivati sa ne indeplinim primul obiectiv de a ne califica la JO de la Tokyo”, a spus Adi Vasile in urma acordului cu federatia. De mentionat faptul ca Vasile a fost, din 2017, antrenor secund al nationalei de handbal feminin a Muntenegrului, in staff-ul tehnic suedezului Per Johansson, pozitie la care a renuntat in noiembrie 2020, insa pe care a pastrat-o inca un an de la numirea sa in functia de antrenor principal al “tigroaicelor”.

“Eu sunt mai linistit acum, avem un staff tehnic, avem un program clar de pregatire si de abordare a primului obiectiv, calificarea la Jocurile Olimpice. Lucrurile sunt puse pe un drum corect, spun eu. Contractul este valabil pana pe 20 decembrie anul curent si imi doresc din suflet sa ne oblige actualul staff tehnic sa semnam pe tot ciclul olimpic pentru Paris”, a subliniat si Alexandru Dedu, presedintele Federatiei Romane de Handbal. Vasile va debuta pe banca tehnica a nationalei la turneul preolimpic din 19-21 martie, de la Podgorica. Ironia facand ca primul turneu al selectionerului sa aiba loc chiar in Muntenegru, acolo unde a lucrat 3 ani. “Tricolorele” vor intalni acolo Norvegia, Kazahstan si Muntenegru, iar primele doua formatii vor obtine biletul la Jocurile Olimpice din Tokyo.