Alexis Ohannian si Ion Tiriac, razboaie pe Twitter

February 23, 2021

De ce sa vorbim despre sport in general cand unele sporturi ofera un circ la fel de penibil ca cel intre Serena Williams si Ion Tiriac. Sau, ma rog, cel intre familiile lor, pentru ca Serena si-a pus sotul sa-i raspunda lui Tiriac, iar Tiriac si-a pus fiul sa-i raspunda sotului. Da, sunt lucruri mai interesante despre care am putea vorbi mai in amanunt. Ca, de exemplu, faptul ca Serena a fost invinsa de Naomi Osaka, noua campioana de la Australian Open, care are 4 turnee de Grand Slam din 4 finale (Halep are 2 din 5 finale, in comparatie). Sau de faptul ca Osaka a depasit-o pe Halep in clasamentul WTA, luandu-i romancei noastre locul 2 in topul celor mai bune jucatoare de tenis feminin la singles. Sau de faptul ca nu inteleg ce mai cauta Asleigh Barty in pozitia de lider mondial dupa ce a pierdut in sferturi la ea acasa. Dar mi se pare mai interesant acest asa-zis razboi, mai ales pentru felul in care acest Alexis Ohannian, continua sa atace o personalitate care nu ar fi cunoscuta in tenis pana in momentul de fata daca nu ar fi preluat presedintia Federatiei Romane de Tenis. Ca jucator, Tiriac a fost mult in umbra lui Ilie Nastase, care se poate lauda ca a castigat toate trofeele de Grandslam posibile. Tiriac a fost doar un afacerist care a stiut mereu sa-si investeasca banii cu cap, dupa o cariera mai reusita la dublu decat la simplu. 

Totul a pornit de la faptul ca Ion Tiriac a spus la inceputul anului trecut ca, daca Serena Williams ar avea putina decenta, s-ar retrage imediat din tenis. Lucru care i-a picat mai rau sotului ei decat Serenei. Mesajul lui Tiriac nu a fost neaparat unul ofensiv, a fost unul in care presedintele FRT a laudat-o pe Serena pentru performantele din ultimii ani, insa a spus faptul ca tocmai acesta este motivul pentru care ar trebui sa se retraga. Iar Alexis Ohannian da replica dupa un an, fix in momentul in care Serena a eliminat-o pe Halep la Australian Open. „Ce bine ca nimeni nu-l asculta pe sexistul si rasistul de Ion Tiriac”, a fost mesajul lui Ohanian, care a pus si un emoticon cu un clovn in postarea sa pe Twitter. Ba mai mult, a sustinut si ca fiica sa are mai multe turnee de Grand Slam decat “acest clown”. Facts, dar acest social justice warrior s-a atacat prea tare pentru o afirmatie pe care putea foarte bine s-o ignore. Pe care pun pariu ca sotia lui nici nu a bagat-o in seama. 

Iar Alexandru Tiriac a raspuns in locul tatalui sau. „Catre sotl doamnei Williams, 

Am citit mesajul postat de dumnevoastra pe Twitter, cu un mix de neincredere si dezgust. Numele Tiriac are o traditie de 70 de ani in lumea sportului si Gentleman-ul la care faceti dumnevoastra referire a scris cateva capitole importante in cartea tenisului mondial, in ultimele decenii. Acest om bun, fost jucator, antrenor, manager sau organizator de turnee, caruia dumnevoastra ii aruncați cuvinte grele, a fost unul dintre cei mai puternici avocati ai acestui sport si inca este, la varsta de 82 de ani. Respectul pe care noi i-l purtam doamnei Williams este unul imens. Așa si trebuie să fie. Ea va ramane in istorie drept una dintre cele 20-25 de persoane care au contribuit la dezvoltarea acestui sport.”. Si, as putea continua citatul, insa deja i-a dat knock-out lui Ohannian prin tactica cu reverenta.