CSM Bucuresti a pierdut in campionat cu ultima clasata

March 9, 2021

Putem spune ca CSM Bucuresti a cunoscut o revenire in forta in acest sezon, dupa ce Ramnicu Valcea i-a oprit seria de 4 titluri consecutive acum 2 ani de zile. Este amuzant cum handbalul feminin romanesc a evoluat destul de mult incat acum avem dueluri intre echipe romanesti in Liga Campionilor. Da, cu referire la duelul dintre CSM Bucuresti si SCM Ramnicu Valcea in optimile de finala ale competitiei, meciul tur fiind castigat lejer de “tigroaice”, cu 33-24. Lider incontestabil in campionat, cu 33 puncte, si cu un pas in sferturile de finala ale Ligii Campionilor. Cu toate acestea, CSM Bucuresti, echipa ce parea a fi pe val in ultimul timp, a facut acum un pas gresit in campionat, pierzand cu ultima clasata, U Cluj Napoca. Echipa pe care liderul Ligii Florilor nu a reusit sa o invinga. Bucurestencele au reusit sa salveze un punct in-extremis, asta in conditiile in care Denisa Dedu a fost cea mai buna jucatoare de la CSM cu 13 parade salvatoare. Pentru ca scorul putea fi mai mare, in favoarea celor de la U Cluj. Bine, adevarul e ca CSM-ul s-a si dus acolo cu o echipa formata mai mult din rezerve, pentru ca unele jucatoare au fost odihnite dupa duelul din Liga Campionilor. Cristina Neagu si Jelena Grubisici, de exemplu. Doar nu vii dupa un meci de Champions League sa-ti pui cele mai bune jucatoare in campionat, exista riscul de accidentari si alte astfel de incidente. 

Clujul a inceput meciul puternic, aflandu-se in avantaj pe parcursul intregii prime reprize, si a plecat la pauza cu un avantaj, desi destul de fragil: 15-14. Un avantaj destul de mare avand in vedere faptul ca vorbim despre o intalnire intre lider si ultima clasata. CSM a intrat mai dur la inceputul celei de-a doua reprize, si au intors pentru un avantaj de 23-20. Doar ca clujencele au refuzat sa se dea batute si au reusit sa scoata un egal, 27-27. Egal care nu o ajuta neaparat pe U Cluj in lupta pentru evitarea retrogradarii, insa o incurca putin pe CSM, care pana in aceasta etapa era lider incontestabil. Acum, Minaur Baia Mare si Ramnicu Valcea au sansa de a reduce din diferenta de puncte. 

Adi Vasile, antrenorul celor de la CSM si, mai nou, selectionerul nationalei, a comentat infrangerea echipei intr-un interviu dupa meci. “Este unul dintre meciurile care ne lasa un gust foarte amar. E clar ca, incepand cu mine si terminand cu ultima jucatoare, suntem toti vinovati. Am avut mult prea puține momente bune si sportul te pedepseste. E clar ca azi nu ne-am ridicat la numele si valoarea pe care le avem.”, a declarat Vasile. Mda, declaratia tipica unui antrenor al unei formatii mari atunci cand echipa lui face un pas gresit in campionat cu o echipa mai slab cotata. Nimic interesant de observat in acest schimb de replici dintre antrenorul liderului si jurnalistii. Trecem mai departe.