Dani Alves a dezvaluit motivul pentru care a ales Sao Paolo in ciuda celorlalte oferte

February 28, 2020

Dani Alves s-a intors in Brazilia dupa 17 ani in care fundasul nationalei Selecao a jucat in fotbalul european. Desi nu a dus lipsa de oferte de pe Batranul Continent dupa despartirea de Paris Saint-Germain, Alves a ales sa semneze cu Sao Paolo. Fundaşul a vorbit recent, pentru The Players’ Tribune, despre motivul pentru care a decis sa se intoarca in Brazilia, in ciuda faptului ca a avut oferte sa se intoarca atat la Barcelona, cat si la Juventus. 

“Am avut sansa sa ma intorc la Juventus. Am avut si posibilitatea sa revin la Barca, pentru ca imi doream asta. Eu nu decid ce o sa fac dintr-odata. Ma gandesc la ce o sa-mi ofere clubul acela, la cum o sa ma faca acel loc sa devin o persoana mai buna, la cum ma va ajuta sa devin un jucător mai bun. Ei cred ca am data de expirare. Ma simt ca un baiat tanar inca odata. M-am intors in timp si imi incep cariera abia acum”, a spus Alves. “Ce cautam eu era stabilitate pana la Cupa Mondiala din 2022, dar aceasta posibilitate mi-a fost data de clubul visurilor mele, Sao Paulo. Celelalte echipe n-au crezut in mine”, a continuat fundasul brazilian. Deci practic, spune ca e genul ala de persoana care se decide dintr-odata. Si ca Sao Paolo a fost clubul viselor lui, desi asta e o declaratie de dragoste pe care o spune orice jucator de fotbal care ajunge la un anumit club, pana cand ajunge sa semneze cu echipa rivala. Moment in care pare amneziac, nu-si mai aduce aminte ca a dat genul asta de declaratii la conferinte de presa. Bine, desi aici nu e cazul pentru ca Dani Alves a sustinut de multe ori ca e suporter al Sao Paolo si si-a exprimat in nenumarate randuri dorinta de a juca pentru clubul tricolor. Dar trebuia sa aduc un atac la acei jucatori care dau declaratii aiurea, gen Ibrahimovic si Higuain. Si ca vrea sa joace la Campionatul Mondial din Qatar din 2022, desi are 36 de ani. Interesant, pentru ca l-au chemat abia acum din nou la nationala, pentru Copa America. A doua din palmaresul sau, pe cealalta a castigat-o in 2007.

Dani Alves a jucat atat pentru Barcelona, timp de 8 ani in perioada 2008-2016, cat si pentru Juventus, un sezon dupa plecarea de pe Camp Nou, pana cand a ajuns pe Parc des Princes in 2017. Adica odata cu Neymar, care a incercat si el sa plece de la Paris, fara sa aiba succes. Brazilianul a si debutat pentru Sao Paolo, in meciul de acum o luna, castigat impotriva celor de la Cerara cu scorul de 1-0. Debutul lui pentru Sao Paolo a fost unul inedit, nu doar pentru ca a purtat tricoul cu numarul 10, dar si pentru ca a jucat pe pozitia de atacant central. O pozitie fundamental diferita fata de cea care l-a consacrat drept unul dintre cei mai buni fundasi laterali din lume. Doar ca se pare ca a fost un experiment reusit.