SCM Ramnicu Valcea planuieste sa devina fosta Oltchim

March 1, 2020

Acum un an, HCM Ramnicu Valcea castiga campionatul Romaniei la handbal feminin, intr-un mod surprinzator as putea spune. Ramnicu Valcea a trecut intr-un con de umbra in acest sport in urma disparitiei CS Oltchim in 2013. Evident, nici nu mai trebuie mentionat faptul ca defuncta Oltchim este imaginea orasului atunci cand vine vorba despre handbal feminin. Iar titlul castigat de noua echipa din Ramnicu Valcea a fost unul cu atat mai surprnzator cu cat a fost castigat in fata celor de la CSM Bucuresti, care au dominat campionatul romanesc inca de cand HCM Baia Mare a inceput sa se confrunte cu probleme financiare. De mentionat faptul ca si acum SCM Ramnicu Valcea este pe locul 1 in campionat, cu 31 de puncte, 3 peste CSM Bucuresti si 5 peste Corona Brasov, care ar fi principalele contra-candidate la titlu in acest sezon. In plus, echipa este calificata si in sferturile Ligii Campionilor, dupa ce a reusit sa-si termine grupa pe locul 4. Cu alte cuvinte, proiectul unei noi echipe de handbal feminin la Ramnicu Valcea are rezultate mai mult decat bune pentru inceput.

Insa, cel puitn in teorie, obiectivul ar fi readucerea la viata a Oltchim Ramnicu Valcea, o echipa care are in palmares finala Ligii Campionilor. Una dintre cele doua echipe de handbal feminin din Romania care au reusit recent aceasta performanta, cealalta fiind CSM Bucuresti, care a si castigat trofeul in 2016. Cel putin anul trecut, oficialii clubului anuntau ca au facut rost de palmaresul fostei multiple campioane a Romaniei. Asta era dintr-o donatie a unui consilier municipal, care ar fi cumparat de la lichidatorul judiciar al clubului Oltchim trofeele clubului defunct. 

“Prin adresa intregistrata la Primaria municipiului Ramnicu Valcea sub numărul 16477 din 18.04.2019, domnul Bajan Ilie, in calitate de administrator al societatii Farmacia Bajan SRL, a oferit spre donatie catre sectia de handbal din cadrul Sport Club Municipal Ramnicu Valcea bunuri formate din cupele sportive care constituie o parte a palmaresului sportiv al Clubului Sportiv Oltchim. Echipa de handbal feminin Oltchim Ramnicu Valcea este considerata port-drapelul sportului in judetul Valcea, un adevarat brand in tara si in straiatate, reprezentand o parte a istoriei sportului valcean”, se arata in comunicatul adoptat de Consiliul Local pe aceasta tema.

Cu alte cuvinte, SCM Ramnicu Valcea are in palmares, pe langa titlul castigat anul trecut, si o finala si cinci semifinale de Liga Campionilor, o Supercupa a Europei, doua Cupe EHF, 19 titluri de campioana nationala, 14 Cupe ale Romaniei si o Supercupa a Romaniei. Iar oficialii clubului au declarat ca nu se vor opri aici si ca vor sa ia si marca si numele defunctei campioane a Romaniei. SCM Ramnicu Valcea deja este considerata a fi succesoarea CS Oltchim, iar o astfel de mutare ar insemna renasterea totala a clubului. Pana atunci, insa, mai e cale lunga, avand in vedere faptul ca procedurile sunt complicate, dupa cum am vazut si in cazul renasterii unor echipe de traditie in fotbalul romanesc precum FC Arges Pitesti, Petrolul Ploiesti, U Cluj, Farul Constanta si altele.