Se mai merita sa iti cumperi Iphone 6S?

January 20, 2021

Daca vrei sa iti schimbi telefonul, dar totusi nu ai vrea sa cheltuiesti atat de multi bani pentru cel mai nou si performant telefon de pe piata, poti sa te orientezi si catre modelele mai vechi, pentru ca multe dintre ele au avut un foarte mare succes la vremea lor, doar daca datorita evolutiei atat de rapide a telefoanelor, multe persoane isi cumpara cele mai noi telefoane. Daca te intereseaza un telefon de la compania Apple, trebuie sa stii ca majoritatea modelelor sunt destul de scumpe, mai ales daca vrei sa iti cumperi un Iphone XR sau Iphone 11 Pro Max. De aceea, poti sa iti cumperi si un Iphone 6S pentru ca el este un telefon bun, doar ca nu are toate functiile performante pe care le au ultimele modele de telefoane, dar este un telefon bun si mai ieftin, in comparatie cu ultimele modele de la Apple.

Iphone 6S care a fost lansat in anul 2015 se poate gasi acum la un pret de 1300 de lei, care este mult mai ieftin decat ultimele modele de telefoane de la Apple. 

Un alt motiv pentru care ai putea sa mergi pe varianta cu Iphone 6S este aceea de a avea un telefon clasic, fara a avea o serie de functii perfoamnate care pot sa ingreuneze utilizarea telefonului. Asa ca, daca nu esti un mare fan al tehnologiei avansate, nu preferi functiile performante, ci preferi mai mult telefoanele clasice. Telefoanele care nu mai au un buton Home pot sa fie mai greu de utilizat pentru persoanele care se afla in aceasta situatie de a nu fi prea buni prieteni cu tehnologia avansata, dar Iphone 6S are butonul Home.

Alt avantaj este acela ca reparatiile telefonului Iphone 6S sunt mai ieftine decat o reparatie pentru un Iphone X sau Iphone 11. Asa ca, o inlocuire a geamului la Iphone 6S va fi poate de 2 sau de 3 ori mai ieftina ca una la Iphone X. 

Dar cum nu poate fi totul perfect, exista si dezavantaje in a-ti cumpara un telefon mai vechi. In primul rand nu vei mai gasi toate accesoriile pentru acesta intr-o gama atat de larga. De exemplu nu vei mai gasi chiar atat de multe huse pentru Iphone 6S in prezent, in comparatie cu anul in care s-a lansat. Acelasi lucru se aplica si in cazul anumitor reparatii, pentru ca exista posibilitatea ca piesa care trebuie schimbata sa nu se mai gaseasca pe piata sau sa se gaseasca destul de greu, ceea ce inseamna ca va trebui sa astepti mai mult pana telefonul tau va fi reparat. 

Acestea fiind spuse, inca se merita sa iti cumperi un Iphone 6S, pentru ca este mai ieftin decat modelele mai noi de la Apple si este inca un telefon destul de bun, iar daca nu iti prea place tehnologia avansata este potrivit pentru tine. Doar ca unele accesori se pot gasi mai greu.